שלום רב,
לצערי ובעקבות חוסר תשומת לב, חניתי בחניית נכים.
כששבתי לרכב ראיתי דו"ח חניה על סך 1,000 ש"ח.
קיבלתי רישיון בשנת 2000, ולפי מיטב ידעתי לא קיבלתי בחמש שנים האחרונות איזשהו דו"ח.
אציין כי אומנם הרכב שלי אך הוא רשום על שמו של חבר שלי (לחבר שלי היו עבירות תנועה בחמש השנים האחרונות)
ראשית ברצוני לדעת האם ניתן להמיר את הדו"ח לאזהרה?ומה עלי לעשות?
שנית באיזה חוק מצויינות העילות להמרת דו"ח באזהרה?
שלישית האם העובדה שהרכב רשום על שמו של חבר שלי יכולה למנוע ממני לקבל את ההמרה לאזהרה? ואם לא מה אני צריכה לעשות?
שלום לשואל,
1- אני מבין שזה דו"ח משטרה.
2- אני מבין שהדו"ח הוצמד לשמשת הרכב.
3- אם ההנחות שלי נכונות, אזי הדו"ח נרשם ע"ש בעל הרכב הרשום (החבר).
4- לך כרגע אין SAY אלא אם תבקש את הסבת הדו"ח + תצהיר אשר בו תציין כי אתה ביצעת את העבירה.
5- האם אחרי ההסבה יאפשרו את המרת הדו"ח לאזהרה? לא יודע, אבל אם אתה עומד בתנאים ניתן לנסות.
6- עילות להמרה -אין חוק. הנחיות של המשטרה.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה רבה על התשובות.
מהי הפרוצדורה?
1.אני צריכה להגיש את הבקשה להסבה, או שחבר שלי צריך להגיש את הבקשה להסבה? (או שזה בכלל לא משנה)
2.אני יכולה להגיש את הבקשה להסבה + הבקשה להמיר לאזהרה יחד? או שעדיף לעשות את זה בנפרד
ותוך כמה זמן במקסימום הם יכולים לענות לי על כל אחת מהבקשות במידה ואגיש אותן בנפרד?
1. הבעל הרשום של הרכב יבקש את ההסבה ויצרף תצהיר שלך.
2. עקרונית 2 הבקשות כיום מוגשות למפנ"א [מרכז פניות הנהגים הארצי של משטרת ישראל טלפון: 9666* כתובת: ת.ד. 120 פתח – תקווה, מיקוד 49100]. כך, שאת יכולה להגיש את הבקשות בו זמנית.
3. במידה ולא תקבלי תשובה חיובית או לא תקבלי תשובה כלל, תצטרכי לקראת היום ה-90 להחליט, לשלם או לבקש להישפט(במשפט ניתן לבקש את הסבת הדו"ח, אך המרה לא!).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר