חניתי בחניית נכים בערב כשבמקום לא הייתה תאורה וצילומי הפקח עצמם מעידים על חשיכה מוחלטת מובהקת באזור בשעת הקנס. 500 ש"ח
למרות זאת התובע העירוני סרב לבטל את הקנסללא נימוק ענייני ("למרות הנסיבות אני לא מבטל"- טען בסתמיות). אני צריך לפנות לביהמ"ש מקומיים בירושלים.
1.כדאי?
2.מסובך?
3.האם השופט כנראה ישית /עונש קנס
גדול יותר?
4.יש פסיקה ספציפית לעניין חשיכה תמרורים וכו?
5.האם זה אותו תובע?
6.האם אוכל לנהל את המו"מ עם התובע תוך תקופת ההמתנה למשפט או שאהיה חייב להגיע לשם מת"א בשעת הדיון?
תודה
דני שלום,
1- זו שאלה של עלות מול תועלת (הפסד יום עבודה, הוצ' נסיעה וכו').
2 - תלוי למי? אם יש לך ניסיון בהליך מעין זה או לא? ...אני מניח שאין לך ניסיון ולכן אתה עלול להסתבך.
3-עפ"י חוק סדר הדין הפלילי ברגע שבחרת להישפט על עבירת קנס והורשעת, אתה צפוי לקנס גבוה יותר מהקנס המקורי.
4 - אינני מכיר, אך אם התמרור היה דהוי ניתן להסיק שהחומר ה"זרחני" שבתוכו לא היה...אבל את הטענה הזו צריך להוכיח (תצלום שלך אל תסתמך על צילום הפקח).
5 - אין לדעת יתכן.
6 - את המו"מ האחרון אתה יכול לבצע בטרם הדיון עם התובע במקום...תנסה לשכנע. במידה ולא הצלחת אתה יכול לבחור או להמשיך ולכפור בביצוע העבירה או לבקש להודות ולהסתפק בקנס המקורי.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר