שלום רב, יש לי רשיון נהיגה כבר 9 שנים ומעולם לא קיבלתי דו"ח או עצר אותי שוטר. אני בהריון חודש תשיעי ולא חשבתי בטוב, התקשרתי עם הנייד על רמקול אך החזקתי אותו ביד, לרופאת הנשים שלי. שוטר עצר אותי ונתן לי קנס של 1000 ש"ח + 4 נקודות. האם אני יכולה לגשת למשטרה ולהמיר את הנקודות בתנאי או אזהרה בלבד? תודה.
מה הפרוצדורה שעלי לעשות? האם אני חייבת פיזית לגשת למשטרה או לשלוח טופס בדואר? יש לי עבר נקי ואני נוהגת כמו "יקה", מה אתה ממליץ לעשות?
יעל שלום,
1- לא ניתן להמיר נקודות בלבד (זה גם לא בסמכות המשטרה כי אם רישום שנזקף לחובת עבירות הנרשם במשרד הרישוי).
2 - ניתן לבקש להמיר את כל הדו"ח לאזהרה (כך שלא יהיה קנס ובוודאי לא ניקוד), אך ישנם קריטריונים להמרת דו"ח לאזהרה.
(10 שנות וותק, 5 שנים אחרונות ללא עבירות תעבורה, סוג עבירות והודיה בביצוע העבירה).
למרות שאת לא עומדת בתנאים את יכולה לנסות להגיש בקשה למפנ"א [מרכז פניות הנהגים הארצי של משטרת ישראל טלפון: 9666* כתובת: ת.ד. 120 פתח – תקווה, מיקוד 49100 ].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר