שלום
לפני כשבוע וחצי בשעות הערב עצר אותי שוטר בכביש ב"ש דימונה ואמר לי שנסעתי במהירות 133 קמ"ש כשהמהירות המותרת שם היא 90קמ"ש ושהוא עשה שימוש בדבורה, השוטר הופיע מאחורי אחרי סיבוב גדול וחד שמקיף הר, זה אומר שהוא איבד קשר עין לאורך כול הסיבוב, כך שלא בטוח בכלל שהוא ננעל עלי, השוטר כתב בדוח שבזמן הנעילה הוא היה מאחורי ולא היה שום רכב בסביבה למרות שהיו מלפני שלושה רכבים ורכב אחד שעקף אותי בזמן שהוא עצר אותי, לאורך כול הכביש הזה יש כפרים של בדואים שתמיד יש שם תנועת רכבים אבל השוטר כתב בדוח שלא היה שם רכב בשולי הכביש או בדרך צדדית. ביקשתי מהשוטר להסביר לי למה הוא חושב שאני זה שעבר את המהירות ואז הוא איפס את המכשיר והראה לי איך הוא מודד מהירות, זה לא אומר שזה אני שהוא ננעל עליו!
הוא ביקש ממני לחתום אבל אני ביקשתי לקרוא קודם והוא סירב לתת לי לקרוא והחזיק את הדוח וביקש שאחתום וכשסירבתי הוא זרק את הדוח לנוסעת שישבה לצידי והלך, אחרי שהוא נסע התברר לי שהרשיון נשאר אצלו, התקשרתי לתחנת המשטרה ולאחר בירור איתו הוא אמר להם שאני נסעתי ונעלמתי ובגל זה הרשיון נשאר אצלו (הוא שיקר כמובן), רק אחרי כ24 שעות קיבתי את הרשיון אחרי טרטורים מצידו של השוטר הזה, לאורך כול הדרך השוטר שיקר (השוטר היה לבד בניידת), האם בוודאות יש לי עילה לביטול הדו"ח או סיבה טובה לבקש להישפט? מה אני צריך לכתוב במכתב לביטול הדו"ח (יש לי 6 נקודות בשנתיים האחרונות).
אני מתכוון בכול מקרה לשלוח תלונה למח"ש על התנהלות השוטר בכול הסיפור הזה.
אשמח לעזרה - תודה
אופיר שלום,
1-בעניין מח"ש אתה בהחלט יכול להתלונן.
2- לעניין הדו"ח...זו הזמנה לדין וכתב אישום כך שאתה לא צריך לבקש להישפט אתה פשוט מוזמן (התאריך ומקום הדיון כתובים בהזמנה).
3- הייתי ממליץ לך בכלל ובפרט בנסיבות הללו ייצוג של עו"ד תעבורה.
4- לכל הבהרה או ייעוץ ספציפי אתה יכול לייצור קשר ישיר.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
סליחה, לא ציינתי שזה דוח תשלום 750ש"ח עם נק' ולא זימון להישפט, בדוח הוא הוריד 10 קמ"ש וכתב שהמהירות היא 133 קמ"ש, האם זה רלוונטי להגיש בקשה לביטול בהתאם לנסיבות ולהתנהלות של השוטר למרות המגבלות של הדרך ואיבוד קשר עין וכו'?
אופיר שלום,
הסיפור שלך מוזר עד מאד.
1- הפחתה של 10 קמ"ש (נדיבה ביותר). כאשר בפרקטיקה מפחיתים 5 קמ"ש.
2- כתב 133 קמ"ש לאחר או אחרי הפחתה??? משהו לא ברור!
3- בכל אופן אם יש בידך דו"ח ע"ס 750 ש"ח הזוקף לחובתך 8 נק' אתה יכול תוך 30 ימים לבקש את ביטול הדו"ח מהעילות שציינת.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר