אני סטודנט באוניברסיטה העברית, קמפוס עין כרם.
ליד הקמפוס יש כביש שמוביל לישוב אבן ספיר. לכביש מדרכה רחבה מאוד בשני צידיו (2.60 מ' +) שאחריה משטח חולי ברוחב של כ 2 מטרים.
אנשים חונים שם מאז שאני מכיר את האוניברסיטה ומעולם לא חולקו שם דו"חות, למרות שאבן השפה צבועה אדום-לבן.
לאחרונה חניתי שם (ועוד עם הרכב של אבי) כך ששני גלגלים היו על המדרכה - בולטים כ 30 ס"מ פנימה, וכל שאר הרכב היה בשוליים החוליים.
חזרתי לגלות שקיבלתי דו"ח על סך 500 ש"ח בגלל סעיף 5 (ג) - "על מדרכה שלא נקבעה כמקום חניה מסודר" (מס' סידורי 110).
השאלות שלי:
1. האם יש חשיבות לרוחב המדרכה שנשארה פנויה (יש לי צילומים המעידים על הרוחב, כולל סרט מדידה שהנחתי במקום), בקיום העבירה או בגובה הקנס?
2. האם העובדה כי מדובר במדרכה שלא מובילה לשום מקום (מסתיימת בצומת מצד אחד ובגשר מצד שני, לא משרתת תחנת אוטובוס או שום מטרה דומה) יכולה לסייע לי?
3. מבדיקה שערכתי (עוד אין לי הוכחה חותכת במפות) הכביש בו חניתי שייך מבחינה מוניציפלית למועצה אזורית מטה יהודה ולא לעיריית ירושלים. האם לעירייה יש שם סמכות אכיפה בנושאי חנייה?
תודה רבה,
אורי
אורי שלום,
בחוקי עזר שונים יש חשיבות לעניין המדרכה אך ורק כאשר הרשות המקומית התירה חנייה על מדרכה (לרוב מדובר בהשארת מרווח של 1.3 מ').
2- המדרכה נועדה לאפשר תנועה רגלית של הולכי רגל, אפריורית יהיה קשה להוכיח כי המדרכה לא משמשת לשם כך.(אם כי יש מצבים שניתן להוכיח זאת).
3- טענה מעניינת ביותר שעליך לבדוק זאת עם מע"צ או עם מועצת מטה יהודה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
1. אם כך, הסעיף האומר כי המדרכה לא נקבעה ככזו שניתן לחנות עליה למעשה מבטל את עניין הרוחב?
2. אפשר לשאול - אילו מצבים? כפי שציינתי - המדרכה הספציפית לא מובילה משום מקום לשום מקום.
3. תודה, אני מנסה לבדוק זאת אך לצערי אני נתקל בחוסר הענות משווע מצד מע"צ, המרכז למיפוי ישראל והמועצה האזורית הנ"ל.
שוב תודה :)
אורי שלום,
1-אני חוזר ומדגיש במידה והחנייה לא הותרה על המדרכה אין חשיבות לרוחבה.
2-היה לי מקרה עם חנייה מתחת ל"ככר דיזנגוף" הייתה שם מדרכה אך ברור לכל שאף הולך רגל לא רשאי ללכת עליה כי היא מתחילה בכביש ומסתיימת בכביש ללא מעברי חצייה.(יתכן שתוכל להוכיח זאת במקרה שלך, אם אינני טועה המדרכה בעניינך מסתיימת בצלע הר).
3- בדקתי עבורך (על דרך השלילה) למועצה אזורית מטה יהודה אין סמכות (עדיין לא חוקקה חוק עזר לעניין חנייה), עם זאת זה עדיין לא מקנה סמכות לעיריית ירושלים.
הייתי מנסה להביא סוגייה זו בפני ביהמ"ש לעניניים מקומיים.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
ברגע שאצליח להבין באופן מוחלט למי שייכת הסמכות המוניציפלית באזור זה - אבדוק כיצד אני ממשיך.
תודה רבה על הנכונות ועל העזרה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר