שלום
א. לפני כחודש נשלל לי הרשיון בבית משפט לתקופה של 30 יום בגין מהירות (נסעתי 97 שהמהירות המרבית הינה 70) . במעמד המשפט נאמר לי כי יש לי עברות קודמות ולכן נשלל לי הרשיון
ב. היום- כשבקשתי לקבל את רשיוני בחזרה -נאמר לי כי יש לי 52 נקודות ולכן הרשיון שלי נפסל ל3 חודשים.
ג. שאלתי היא: 1. מדוע לא אמרו לי זאת במעמד המשפט?
2. מדוע אף פעם לפני המשפט לא נמסר כי יש לי כמות כזאת של נקודות?
3. מדוע לא זימנו אותי לפני כן לקורס.? (ידוע לי כי בגין מספר נקודות מסוים ישנה חובה לעשות קורס !! )
4. בתום התקופה של 3 חודשים האם עלי לעשות טסט או תאוריה פעם נוספת? במידה ועלי לעשות טסט , האם לאחר מעבר הטסט עלי לנהוג עם מלווה ,? בהתחשב בעובדה שאני נוהג למעלה מ10 שנים?
תודה רבה
נדב שלום,
1 -בהזמנה לדין וכתב האישום שקיבלת ביום ביצוע העבירה נרשם כי לצד עבירה זו על תקנה 54(א) ייזקפו לחובתך 10 נק'.
2-יש חובה לבצע קורס בסיסי לאחר צבירת 12 נק' וקורס ייעודי לאחר צבירת 24 נק'. (בתיקון האחרון בעניין שיטת הניקוד משרד הרישוי יחוייב בשליחת הודעה בדואר רשום או שליח).
כיום אגב אין שום גוף בארץ שמבצע קורסים מעיין אלו.
3-בתום 3 החודשים תצטרך לבצע ולעבור מבחן עיוני(תיאוריה).
4-לא ולא.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר