שלום רב,
קיבלתי ספח תשלום לחידוש הרשיון בדואר, עם רשיון זמני לחצי שנה.
שילמתי מיד, אבל לא הצטלמתי ובינתיים עברה חצי שנה - כך שהרשיון הזמני כבר לא בתוקף.
הם זו עבירה לנהוג עם רשיון ללא תוקף - כשלמעשה שילמתי כבר את האגרה לחידוש הרשיון ורק חסרה לי תמונה?
אם כן - מה הקנס? ...
תודה רבה,
מיכל
מיכל שלום,
אי חידוש רישיון נהיגה הוא בהחלט עבירה. עבירה זו מוסדרת בשני אופנים שקו פרשת המים הוא חצי שנה לפקיעה. [תוקף רישיון הנהיגה פקע וטרם עברו 6 חודשים מיום פקיעת תוקפו- 250 ש"ח קנס+8 נק'] ופקיעה מעל חצי שנה-הזמנה לדין וכתב אישום.
מיכל לנוחיותך צרפתי מספרי טלפון בהם תוכלי לברר היכן ממוקמת תחנת צילום קרובה למקום מגורייך- צילום לרשיון נהיגה מתבצע בתחנות הצילום של החברות המורשות:
טלדור - 1900-540-040, מרמנת 1-599-50-20-30
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
כחודש לאחר שפג התוקף של הרשיון הזמני, קיבלתי דו"ח על מהירות (750 ש"ח, 8 נקודות). אני לא בעלת הרכב כך שהדו"ח לא על שמי.
חידשתי את הרשיון הזמני וכרגע יש לי רישון בתוקף.
אם אעביר את הדו"ח עכשיו על שמי האם אני אצבור שני קנסות שונים?
האם במקרה כזה יש לי סיכוי להמיר את הקנסות, או לפחות אחד מהם לאזהרה? (לא קיבלתי דו"ח תנועה ב-4 שנים האחרונות)
תודה רבה על הייעוץ,
מיכל
מיכל שלום,
אני מבין מדבריך כי דו"ח המהירות נאכף ע"י מצלמה.
את יכולה תוך 90 ימים לבקש להסב את הדו"ח על שמך בצירוף תצהיר כי את נהגת ברכב בזמן הרלוונטי.[יש אכן סכנה תיאורטית לקבל עוד דו"ח בגין נהיגה ללא רישון בתוקף].
לעניין בקשת המרה לדו"ח אזהרה-אין טעם את לא עומדת בתנאים[10 שנות וותק בנהיגה ו-5 שנים ללא עבירות תנועה].
במידה ויש לך בעיית נק' או חשש מ-16 נק' את יכולה ליצור איתי קשר ישיר.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר