היה לי רכב שכור ותייר נהג בו ועבר באדום ושאלותי הם: 1 האם הדו"ח יגיע לביתי על שמי? 2 האם זה נכון שאת הנקדות יבטלו לי אבל את הכסף אני אצטרך לשלם?
יניב שלום,
1 -חברות השכרת רכב עורכות חוזה עם המזמין של הרכב שהוא נחשב כ"מחזיק" ועל שמו יגיע הדו"ח.(1000 ש"ח +10 נקודות). לכן אם אתה שילמת על השכירות חב' ההשכרה תסב את הדו"ח על שמך.
2- לטענתך אחר נהג ברכב, על מנת לבצע הסבה על שם הנהג בפועל(התייר) צריך לצרף תצהיר של התייר אשר מודה כי בזמן הרלוונטי לעבירת חציית הצומת באור אדום הוא זה שנהג ברכב.
3-כל עוד לא תבצע הסבה הנקודות ייזקפו לחובתך!!!
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
בחברת ההשכרה היו רשומים שני נהגים והחוזה איתם היה על שמי. האם אותומטית זה עלי? והנקודות יורדות מידית? ולגבי תשלום הדו"ח הכסף יעבור לתייר או לא? ושוב תודה
יניב שלום,
1-חוזה על שמך =דו"ח שיגיע אחרי הסבה יהיה על שמך.
2-הנקודות נרשמות במרשם שמנהל משרד הרישוי רק לאחר ההרשעה -(תשלום הדו"ח או לאחר 90 יום גם ללא תשלום או לאחר הרשעה בבית משפט אם בחרת להישפט).
3-אם תצליח לבקש ממנו שיחתום על תצהיר וההסבה תבוצע אני מניח שהוא לא יתנער מתשלום הקנס.
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
כיצד הוא ישלם התייר ? ואם לא? (או שהוא כבר בחו"ל)?
האם יש אפשרות לברר כמה נק' יש לי? תודההההה
יניב שלום,
1-לעניין התשלום מאת התייר זה בינך לבינו.
2-בירור נקודות טל:*5678 או לגשת עם ת"ז לכל משרד רישוי ולבקש תדפיס מצב נקודות.
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר