ביום שישי נעצרתי לבדיקת אלכהול בסביבות 3 בלילה לאחר בדיקת אינדקציה בנשיפון בתוצאה נכשלת התבקשתי לבצע בדיקת ינשוף אותה לא הצלחתי לבצע בהצלחה למרות אי סירובי ורצוני לעשותה כ 9 פעמים החליט השוטר שסירבתי, בבדיקת המאפיינים עברתי בהצלחה מלבד החמצה אחת של נגיעה באף וכשהגעתי לשימוע אצל הקצין נטען כי לא עשיתי את בדיקת המאפיינים כמו שצריך שהתנדנדתי ולא ספרתי כמו שצריך, שזהו שקר גס ומוחלט מצד השוטר, יחד עם זאת התחננתי בפני השוטר לנסות שוב לבצע את הבדיקה אך הוא סירב בטענה שעברה כבר שעה וכניראה אני כבר לא שיכור לטענתו ,לאחר מכן נעצרה בחורה נוספת וגם היא לא הצליחה להוציא תוצאה מהינשוף, ביקשתי בדיקת שתן או דם וגם לה סירב הסברתי לשוטר כי שתתי בירה אחת בלבד אך הוא החליט ל"שפוט" אותי ולגזור אותי כנהג שיכור לקחו לי את האוטו והרישיון לחודש ואני פשוט בהלם אשמח להכוונה - מה עושים כעת?
אביב שלום,
כרגע יש כנגדך כתב אישום על סירוב להיבדק המקים חזקה שנהגת בשכרות על כל המשתמע מכך(עפ"י החוק 2 שנים פסילת מינימום בנוסף לכל עונש אחר).
עם זאת, זה עדין לא סוף פסוק יש הרבה דברים שצריך לבדוק בחומר הראיות ויתכן כמו בהרבה מקרים שניתן יהיה להוכיח שלא סרבת.
המלצתי לגשת לקבל ייעוץ ספציפי מעו"ד שעוסק בתעבורה[לכל הבהרה או שאלה ספציפית אתה יכול ליצור קשר ישיר, משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר