שלום,
חניתי ברחוב שלפני הכניסה לבי"ח בילינסון וכשיצאתי הופתעתי למצוא דו"ח משטרתי על חנייה בחניית נכה כיוון שעל הכביש אין כל סימון ושפת המדרכה צבועה בלבן. לאחר חיפוש מצאתי בתחילת הרחוב (כמה עשרות מטרים ממקום החנייה שלי) תמרור שאומר שהחנייה לאורך כל מפרץ החנייה מיועדת לנכים בלבד.
צילמתי את המקום ושלחתי למשטרה מכתב עם בקשה לביטול הדו"ח ולאחר שלא קיבלתי תשובה במשך למעלה מחודש שלחתי מכתב נוסף ובו כתבתי שאם אין בכוונתם להתייחס לערעור אבקש להישפט על העבירה.
לאחרונה קיבלתי תשובה לשני המכתבים -
בתגובה למכתב הערעור נעניתי שאני לא עומד בתנאים לביטול הדו"ח ונשלח לי דו"ח מעודכן אך הפעם על עבירה של נהיגה ללא משקפיים למרות שאיני זקוק למשקפיים כלל (מספר העבירה הוקלד בטעות 5820 במקום 5920).
בתגובה למכתב השני קיבלתי תשובה שאומרת שבקשתי להישפט כובדה ונשלחה לי הזמנה לדין - הפעם על העבירה המקורית 5920.
רציתי לברר מספר דברים:
1. מה סיכויי לצאת זכאי בטענה שהשילוט אינו ברור מספיק?
2. האם ניתן לנצל את הבלאגן של המשטרה בדו"ח על העבירה הלא נכונה?
3. במידה ואחליט שלמרות תחושת העוול אני בכל זאת מעדיף לשלם ולא להישפט - האם ניתן לעשות זאת לאחר שקיבלתי את ההזמנה לדין?
תודה
ערן שלום,
1- טענה של תמרור מושחת/מוסתר הינה טענת הגנה טובה הקבועה בסעיף 22(א) לתקנות התעבורה...אלא מה ככול טענה הנטענת ע"י נאשם צריך להוכיחה בביה"מ ע"י עדים, תמונות.
2-ממש לא רלוונטי.
3-כן, עליך להתייצב למשפט ולומר לתובע כי "במחשבה שנייה" אתה מוכן לשלם את הקנס המקורי ובכך להודות בביצוע העבירה ולסיים את המשפט...עפ"י רוב שופטים מכבדים הצעה/הסדר זה אליו הגיעו הצדדים.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תןדה על תשובתך.
בנוסף -
1. כוונתי הייתה - האם ניתן לשלם את הדו"ח ולא להגיע כלל למשפט?
2. סכום הקנס היה 500 ש"ח (הדו"ח ניתן באוקטובר). כיוון שהעלו את הסכום על עברה זו לאחרונה ל 1000 ש"ח - האם ניתן לקנוס אותי לפי הסכום העדכני או שבמקרה שבו לא אזוכה הסכום ישאר על 500 ש"ח כפי שהיה ביום קבלת הדו"ח?
תודה
ערן שלום,
1-ברגע שביקשת להישפט עליך להגיע למשפט. במידה ואתה רוצה לשלם את הדו"ח לא צריך "לטרטר" את המערכת.
2- התשובה מצויה בסעיף 3 לחוק העונשין, תשל"ז-1977:
"(א) חיקוק היוצר עבירה לא יחול על מעשה שנעשה לפני יום פרסומו כדין או יום תחילתו, לפי המאוחר.
(ב) חיקוק הקובע לעבירה עונש חמור מזה שנקבע לה בשעת ביצוע העבירה, לא יחול על מעשה שנעשה לפני פרסומו כדין או לפני תחילתו, לפי המאוחר; אך אין רואים בעדכון שיעורו של קנס החמרה בעונש".
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר