שלום רב,
מכר שלי נאשם שחצה קו לבן וגרם לתאונה עם משאית. נהג המשאית והמכר נפצעו קל ולרכבים נגרמו נזקים.
מדובר באדם בן 65. זוהי עבירת התנועה הראשונה שלו מאז שהוציא רישיון נהיגה לפני למעלה מארבעים שנה.
מדובר באדם מבוגר ללא חסכונות שחי מהמשכורת החודשית שלו. רישיון הנהיגה מאד משמעותי לעבודה שלו (הוא נוסע ממקום למקום).
הוא ניסה ליצור קשר עם התובעת אך היא סרבה לדבר איתו הואיל ואין לו עורך דין. מדובר באדם קשה יום ולמעשה אשתי ואני היחידים שהיו יכולים לעזור לו אך אנחנו נמצאים בחו"ל.
רציתי לשאול - מה העונה המקסימלי שצפוי לו? ההקראה ביום חמישי. האם לעובדה שיודה באשמה למרות שהכחיש במשטרה יש משמעות? המכר טוען שהוא לא ביצע את העבירה אבל הוא חושש מאד מהמשפט ובאופן כללי מהתעמתות עם התובעת והשופט.
אני מאד אשמח לשמוע את המלצתכם. כמה עשוי עורך דין לגבות עבור יצירת קשר עם התובעת וניסיון לסגור את הנושא בפשרה?
תודה מראש.
גיל, שלום!
בהמשך לפנייתך, חסרים לי מספר פרטים חשובים. כמו למשל, לאיזה בית משפט קבוע הדיון ובפני איזה שופט. כן חשוב לדעת במה בדיוק האשימו אותו בכתב האישום.
אם האשימו אותו בסעיף שבגינו הוא עלול לקבל 3 חודשי פסילה בפועל, יש סיכוי שאכן, יקבל פסילה בפועל, אבל לאור העבר התעבורתי שציינת יכול להיות שיסתפקו גם בפסילה על תנאי וקנס. אבל שוב, חסרים המון פרטים חשובים בקשר לכתב האישום.
בברכה,
ליאן זמיר-חצרוני, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר