שלום.
הייתי נהג חדש וכאשר נגמרה תקופת נהיגה של שנתיים הייתי אמור לקבל את הרישיון החדש, אך הוא לא נשלח אליי בגלל כמה כנסות שהיו לי שאותם לא שילמתי. אחרי שבעה חודשים נעצרתי על ידי שוטר תנועה שנתן לי זימון לבית משפט על נהיגה עם רישיון לא תקף.
אחרי שנעצרתי במשך חודש שילמתי את כל הכנסות שהיו לי וקיבלתי את הרישיון החדש.
עכשיו המשפט שלי מתקרב ורציתי לדעת מהו העונש המרבי על עברה כזאת? אני יכול לקבל שלילה? העבודה שלי תלויה ברישיון הנהיגה ולכן אני מאוד מפחד. אני מוכן לשלם כל כנס.
האם כדאי לי לקחת עורך דין?
מיכאל שלום,
הענישה בצפויה על פקיעת רישיון נהיגה היא ברף הנמוך קנס, ברף הבינוני קנס ותנאי וברף הגבוה קנס+תנאי +פסילה בפועל.
לאור הצטברות העבירות וזמן ותק הנהיגה הקצר שלך - אתה צפוי להערכתי לפסילה בפועל.
הייתי ממליץ על ליווי של עו"ד , לכל הבהרה או ייעוץ ספציפי תוכל לפנות ישירות.[משרדי מפורסם באתר זה באינדקס עו"ד -דיני תעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
העניין הוא שהמשפט בעוד פחות משבועיים ולמעשה פשוט אין לי כסף לשלם לעורך דין.
אם המשפט יגמר בפסילה האם אפשר לערער ואולי לקבל את הרישיון בחזרה?
או שאפשר להגיע לסידור כלשהו עם העורך דין?
מיכאל שלום,
אתה לא תנהל משפט על מצב עובדתי שהודת בו...אי חידוש הרישיון(התובע המשטרתי יציג תדפיס מצב רישיון נהיגה ממשרד הרישוי אשר יצביע כי במועד הרלוונטי לא היה ברשותך רישיון נהיגה תקף).
העונש הצפוי במקרה ובית המשפט יחליט להשית עונש של פסילה בפועל (בין חודש לשלושה חודשים בדר"כ) הוא לא חריג ולכן שום ביהמ"ש מחוזי לא יתערב ויפחית את העונש.
כמו כן, תמיד ניתן לנסות להגיע להסדר.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר