שלום רב,
שאלה שלי לגבי דו"ח חניה שהוסב על שמי ללא סיבה.
נהגתי ברכב של החבר כשהוא היה איתי ברכב.כשהגענו הביתה חניתי את הרכב ומסרתי לו את המפתחות.למחרת מצאנו דו"ח חניה על השמשה המופנה לנהג/בעל הרכב.למרות שרכב לא בבעלותי הגשתי בקשה לביטול הודעת קנס מטעמי, וזאת מבלי להודות שחניתי בניגוד לחוק.העירייה דחתה את הבקשה וביצעה הסבת הדו"ח על שמי.לא ביקשנו לא אני ולא חבר שלי הסבת הדו"ח.כיום חשבון הבנק שלי והרכב מעוקלים.
שאלה שלי על הסמכות לבצע הסבה וכן, מה כוונה בהודעת קנס אל הנהג/בעל הרכב...
תודה
סרגיי שלום,
1 - סמכות העירייה לבצע הסבה של הדו"ח לנהג בפועל היא כאשר הוא מודה בהחזקת הרכב(לא חייב להודות בביצוע העבירה). יתכן מאוד כי מתוכן מכתבך הובן כי אתה זה שהחזקת ברכב בזמן הרלוונטי למתן הדו"ח ולכן עשו הסבה על שמך.
2-הכוונה בהודעת הקנס שהיא יכולה להיות מופנית לנהג בפועל/לבעל הרכב ...הרבה פעמים גם בעבירות תנועה וגם בעבירות חנייה יש זיהוי של הרכב אך לא של הנהג. לכן הדו"ח מופנה עם אופציה לבחירה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
שלום דורון.
תודה על תגובתך.אני מבין את ההיגיון הבראי, אבל בכל זאת, ממה נובעת הסמכות לבצע הסבת הדו"ח?בכלליות ובמקרה שלי.שימשתי רק נהג, ומייד לאחר החניית הרכב העברתי את הרכב לבעליו.עד כמה שידוע לי יש סדר מסויים לבצע הסבת דו"חות שזה כולל תצהירים,צילומי תעודת זעות וכו"
שוב תודה ושבת שלום
סרגיי שלום,
באופן כללי אתה צודק, במקרה שבעל רכב מבקש הסבה הוא מצרף את תצהירו של הנהג בפועל.
אך מה שקרה במקרה שלך הוא ההיפך. קרי, אתה שלחת מכתב ובו בקשה לביטול ולכן אמרתי בזהירות כי ייתכן והעירייה ראתה בזה הודאה מצידך כי השתמשת ברכב בזמן הרלוונטי לדו"ח.
לסיכום - מאחר והעניין נמצא כרגע בהליכי גביה מנהליים, הייתי ממליץ לעלות את הטענה הזו (של הסבה בלא תצהיר מצדך). רצוי כי תלווה בעו"ד שמתעסק ב"גביה והוצאה לפועל".
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר