קבלתי צו עיקול מעריית ראשון לציון בגין דו"ח חנייה לכאורה מתאריך 29/11/2000 שלא שולם. נציג חברת העיקול הגיע לבייתי מסר צו עיקול מטלטלין שיכנס לתוקף תוך יומיים מרגע מסירת הצו שהונפק ב 3/10/02010 ונמסר לי רק בתאריך 23/2/2011 . כמו כן הקנס המקורי הינו 70 ש"ח שתפחו ל 349.5 ש"ח. אני רק רוצה לציין כי לפחות ב 5 שנים האחרונות לא קבלתי בדואר כל הודעה בדבר חוב חנייה .
שאלתי היא האם :
1. לעירייה מותר לגות חוב בן 11 שנה? כאמור לא קבלתי על כך כל הודעה בדואר ולכן האם אני יכול לדרוש מהם שיציגו לי תיעוד לשליחת מכתב כזה ואם כן, האם אני צריך להוציא להם מכתב בנושא על מנת שלי יהיה תיעוד?
2. האם זה חוקי להוציא לי צו עיקול בעבור חוב של 349.5 ש"ח ולמסור לי אותו כ 4 חודשים שאחר שהוצא הצו?
3. נציג הגבייה שמסר את הצו איים כי תוך יומיים כל תחולת דירתי תעוקל ולכן אין לי בפועל ברירה אלה לשלם את הכסף ולהרגיש בן ערובה- האם הדבר תקין?
המון תודה על העזרה
שחר
שחר שלום,
1- מותר אם לא היה פער של שלוש שנים ויותר בין שליחת ההתראות(התיישנות עונש), אתה יכול לגשת לעירייה ולשלם אגרה על מנת לראות את תדפיס אישורי המסירה.
2-אנא הפנה שאלה זו לפורום "חובות-הוצאה לפועל".
3-אנא הפנה שאלה זו לפורום "חובות-הוצאה לפועל".
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר