שלום רב,
לפני מספר ימים עצרה אותי ניידת בחולון בעבור שימוש בטלפון נייד בנסיעה ( סעיף 28 ב) . אני יודעת שייתי לא בסדר אבל החזקתי את הנייד על רמקול במשך אולי דקה כדי להגיד שאני בנסיעה ולא יכולה לדבר...!
השוטרת שעצרה אותי הודתה שהיא ראתה שהחזקתי את הטלפון ממש לדקה אך עמקה שאין לה ברירה ובמקרים כאלה הי חייבת לתת קנס של 1000 שקל ושאני אנס להמיר אותו באזהרה. כאשר ניסיתי להמיר את הדוח לאזהרה, נאמר לי שאני לא יכולה מכיוון שכבר יש לי אזהרה בעבור הליכה ( ברגל!!) באור אדום פני שנתיים :-/
בנוסף, בדוח השוטרת כתב שתגובתי הי ״ עניתי רק כדי ליד שאני לא יכולה לדבר ואני בהיגה״
הסיבה היחידה שאני חושבת לגשת למשפט זה מכיוון ש1000 שקל זה סכום עתק עבורי.. אני עובדת סוציאלית ומרביחה ברוטו 4500 בחודש כך שאחרי השכר דירה והוצאות הרכב, זה כל הכסף שיש לי לחיות.. אני לא רוצה להתווכח ואני מודה שמה שעשיתי היה לא בסדר אבל חשבתי אולי בכל זאת להגיד שלא ניהלתי שיחה ארוכה ורק אמרתי שאני לא יכולה דבר אבל למדתי את הלקח וז לא יחזור שנית ולהתחנן על המרת הדוח באזהרה או הפחתת הסכום..
הדבר היחיד הוא שאני מפחדת להגיע למשפט ולקבל משהו יותר גרוע..
האם השופט יכול לכעוס עלי ולתת לי שלילה או פסילה או קנס גבוה יותר?
מה הנסיון שלך?
האם שווה לי נסות לגשת למשפט על פי שכתבתי או ה מסוכן מדיי...?
ממתינה לתשובתך
..
המון המון תודה!
חן שלום,
צר לי שלא איש בשורות אנוכי....הפקת הלקח הוא תשלום הקנס.
אפרט, מאחר והמרה לאזהרה יורדת מן הפרק ובקשה לביטול הדו"ח כפי הנראה לא תתקבל מאחר ואת למעשה מודה בעבירה. נשארנו עם הברירה השלישית והיא בקשה להישפט....עליך להבין כי ברירות המשפט(הקנס) הוא ענישה שלא בבית משפט ומבלי להטריד את המערכת המשפטית העמוסה לעייפה.
ברגע שתבקשי להישפט אין מצב בו יופחת הקנס או שהוא יישאר על כנו או שהוא יהיה גדול יותר במידה ותורשעי לאחר ניהול הליך הוכחות (סעיף 230 בחוק סדר הדין הפלילי). התוצאה היחידה מבלי לספוג את הקנס היא "זיכוי"...אך כפי שציינתי את מודה בביצוע העבירה ואין לך שום טענת הגנה.
לסיכום המלצתי לשלם את הדו"ח ולהיזהר להבא...
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר