שלום,
הייתי מעוניינת לדעת עפ"י חוקי התעבורה מי אשם בתאונה שאתאר כאן :
נסעתי בכביש ישר בנתיב שאינו מחולק למסלולים (צר יותר מ2 נתיבים יחד),עצרתי עצירה מוחלטת ואותתתי שמאלה על מנת לפנות , שהנתיב הנגדי היה פנוי התחלתי את הפנייה ואז רכב צד ג' עקף אותי משמאל והתנגש בי , רכבי נפגע בפינה השמאלית הקידמית ורכב צד ג בדלת ימין קדמית ,מי אשם? והאם יש חוק בדיני התעבורה האוסר עקיפה של רכב שנמצא בעצירה לפני פנייה?
איילת שלום,,
ראשית אקדים ואומר כי הנני עו"ד וטרם נתמנתי להיות שופט...
התשובה תלויה במספר גורמים ויש בתקנות התעבורה הוראות הן לרכב המתכוון לפנות והן לרכב העוקף.
1- האם הכביש בו נסעת הינו חד סיטרי או דו סיטרי?
2-היכן התמקמת?
3- האם הבטת במראה האחורית והשמאלית בטרם ביצוע הפנייה?
עד כאן אלו שאלות שמופנות אליך, כעת לשאלות שצריכות להיות מופנות כלפי נהג הרכב העוקף.
1- האם נסעת בכביש בעל נתיב נסיעה אחד או בעל נתיב נסיעה אחד לכל כיוון?
2-האם ראיית את האות שנתן נהג הרכב הראשון?
3-האם הבחנת בהתמקמות של הרכב הראשון לקראת פנייה שמאלה?
לסיכום-מבלי להיכנס לפרטים שאינם מצויים בידי, אם מדובר בתביעה אזרחית לעניין נזקי הרכוש בכלי הרכב עפ"י רוב בתי המשפט פוסקים "אשם תורם" לאחד מכלי הרכב כך שהאחריות מתחלקת ביחס מסויים.(במצב שתארת לא נראה לי שיש מצב לאשמה 100% לאחד הנהגים כי אם תמהיל כמפורט לעיל).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר