תודה רבה על העזרה בפורום!
בתאריך 3/9/2001 חניתי את רכבי מתחת לבית במקום חניה שהיה מאחורי מקום חניה לנכה (שבו חנה רכב אחר באותו הזמן!). הרכב שלי בלט קצת לתוך מקום החניה הנ"ל, וקיבלתי דו"ח על העמדת רכב במקום המיועד לנכה על סך 270 ש"ח. הגשתי בקשה לביטול קנס עם צילומים וכו' ושכחתי מזה. אני חושבת שלא קיבלתי שום תשובה לגבי הבקשה לביטול. הדו"ח נשכח.
קרוב ל-10 שנים מאוחר יותר, בתאריך 13/12/2010, קיבלתי דו"ח מהמרכז לגביית קנסות על החוב, שבתוספת רבית פיגורים עומד היום על 621 ש"ח. כשדיברתי איתם טלפונית אמרו לי שנשלחה לי דרישת תשלום ב-2006 (שנה בה לא התגוררתי בארץ ולכן לא קיבלתי או שמעתי על הדרישה הנ"ל).
שלחתי מכתב למרכז ובו טענתי שהקנס התיישן משום שאפילו הדרישה הראשונה (שכאמור, לא נמסרה לי) נשלחה חמש שנים לאחר המקרה. כמו כן ביקשתי שישלחו לי פירוט של השתלשלות הטיפול בקנס, את אופן חישוב סכום החוב, וראיות שנמסרו לי התרעות במועדים הקבועים בחוק.
המרכז השיב ש"לא חלה התיישנות בתיק כי העבירה המיוחסת בתיק זה הינה מסוג עוון ולא חלפו 10 שנים מיום חילוט גזר הדין ו/או בתיק ננקטו הליכי גביה אשר עצרו את מירוץ הזמן להתיישנות." לא נשלח לי כל פירוט נוסף לגבי הקנס כפי שביקשתי. בנוסף נכתב לי שבסמכות המרכז לדון רק בתוספות הפיגורים ושכל השגה לגבי מהות הדו"ח אינה בתחום הפעילות של המרכז אלא בתחום האחריות של מטילי הקנסות: משטרת ישראל ובתי המשפט.
האם יש לי עוד מה לעשות בשלב זה? האם עמדת הרשות צודקת והתיישנות אינה רלבנטית כי לא עברו 10 שנים ("רק" 9.5)? האם העבירה היא באמת מסוג עוון? אני לא מצליחה למצוא את המסמכים הרלבנטיים משנת 2001 ולכן אין לי מה לשלוח להם. האם שווה להתמקח על רבית הפיגורים? או פשוט אין מנוס ועלי לשלם את הכל?
אודה לכל עזרה!
דבי שלום,
הבנתי לקראת הסוף כי הדו"ח הינו דו"ח משטרה ולא חנייה (עירוני). בכל מקרה, בשלב של הדברים כעת, כל שתוכלי הוא לפנות למרכז לגביית קנסות ולבקש להתחשב במצבך הכלכלי וכמו כן לבקש את הפחתת התוספות והפיגורים על הקנס. יתכן כי תקבלי מהם תשובה חיובית שתחזיר את הדו"ח לקרן או לפחות קרוב לזה.
לטעמי, אין כרגע כל טעם להמשיך בהתכתבויות מולם כי זה לא יעזור. מה גם, שהפנייה אליהם בטרם חלפו 10 שנים עוצרת את מניין ימי ההתיישנות כיוון שכבר נודע לך עליו.
שיהיה לך בהצלחה,
שני דבש, מנהלת פורום תעבורה
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר