אני ישראלית שחיה בחו"ל. באתי להרצות באוניברסיטת ת"א . אני פרופסור למדעים.
שוטר תפס אותי נוהגת כשהפלאפון בידי. כלל לא דיברתי אלא החזקתיו ביד. פרט לכך איני יודעת את החוקים במדינת ישראל. בקליפורניה אין חוק כזה ואני אין לי כתובת בארץ ביום ראשון אני חוזרת לקליפורניה. פרט לכך הרכב בו נהגתי שכור. אני בדעה שצריך להתחשב בי ולבטל את הרפורט שאינו צודק . זה מרטיח אותי ואני חושבת כבר אם כדאי לי לחזור לישראל. השוטר היה קשוח ולא שעה לדברי. מה לעשות
להחזיק כלל טלפון נייד בזמן נהיגה.יש לך אפשרות שאם את מחזיקה ברשיון נהיגה 10 שנים ואין לך ב-5 שנים האחרונות עבירות תנועה .יש אפשרות להמיר את הד"וח .לדו"ח אזהרה
חיית שלום,
אני מקווה שתקראי את תגובתי לפני שתחזרי חזרה לקליפורניה. כחלק מהמלחמה בתאונות הדרכים, הגבירו בארץ את האכיפה על חוקים פטרנליסטיים שמטרתם למגר את נגע תאונות הדרכים וביניהם דיבור ושימוש בטלפון בשעת נהיגה.
אף עפ"י שלא דיברת בטלפון והחזקת אותו בידייך זה מהווה שימוש וביצוע עבירה בהתאם לפקודת התעבורה ותקנותיה.
בנסיבות שתארת, המלצתי אלייך הינה לנסות ולפנות למשטרת ישראל, מחלקת פניות נהגים ולבקש מהם להמיר את הדו"ח באזהרה (אם את עומדת בקריטריונים).
אני מקווה שכך, תחסך ממך עוגמת הנפש וגם כי תשני את דעתך בנודע לשיבה ארצה.
אם תרצי עזרה נוספת, הנך מוזמנת לפנות אלי ישירות, שמי מופיע באתר זה ברשימת עורכי דין לתעבורה.
בהצלחה,
שני דבש, עו"ד - מנהלת פורום תעבורה
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר