שלום רב,
הייתי שמח אם תעזרו לי...
ניתן לי דוח על דיבור בטלפון שעת נסיעה ע"י שוטר באיזור העיר העתיקה בירושלים. זה קרה בשישי בערב ובגלל שלא ידעתי איך לצאת מהמקום דיברתי בטלפון - לפתע בא אלי שוטר ממרחב דוד שזה תחנה של שוטרים הנמצאת במקום רגיש זה. הוא נתן לי דוח ע"ס 1000 שח. השוטר לא היה לבוש במדי משטרה "רגילים" וכן לא הזדהה כשוטר. הוא היה לבוש בפליז שחור ומכנס דגמח ועליו היה מכשיר קשר. הוא כמובן לא כבש כובע ולא הציג בפני תעודה שהוא שוטר. הוא לא טרח להגיד מה תפקידו וביקש ממני להיכנס לרכב. רק שביקשתי הוא הראה לי את התעודה אחרי שאמרתי לו "אסור לך לתת לי דוח בלי להזדהות כשוטר" - אך זה היה מאוחר מידי כיוון שכבר את הדוח הוא כתב!!
מה ניתן לעשות? ואיך אתה ממליץ לי לפעול על מנת לבטל את הדוח?
ברק שלום,
המחדלים שתיארת אינם יכולים להוות בסיס לביטול הדוח נגדך, אם הבסיס הראייתי הוא מספיק מוצק כדי להרשיע אותך. למזלך המדובר רק בדוח שימוש במכשיר טלפון נייד שאז ניתנת לך האפשרות להישפט עליו.תוכל לבקש מבית המשפט שיתחשב בך על בסיס נסיבותיך האישיות.
בהצלחה,
שני דבש,עו״ד- מנהלת פורום תעבורה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר