שלום לחברי הפורום ועורכי הדין.
היום נהגתי באזור מגוריי כשאני מאזין למוזיקה ברכב, כשלפתע שתי שוטרות קראו לי לעצור בצד.
לטענת השוטרות דיברתי והצמדתי את הפלאפון לאוזן, כלומר טוענות שדיברתי בטלפון.
יש ברשותי פירוט שיחות סביב שעת הפקת הדו"ח שיכולה להראות שלא קיבלתי שיחות ולא התקשרתי מהנייד עד 20 דקות לפני הפקת הדו"ח - כלומר לא בוצעה שיחה בכלל.
הדו"ח ע"ס 1000 + 4 נקודות
לדעתי השוטרות פשוט התבלבלו.
הגשתי כבר היום בקשה להשפט.
מה סיכויי ההצלחה שלי להפטר מהדו"ח השגוי?
אמיר שלום,
הטיעון המרכזי שלך מבוסס על עניין השיחה שלא בוצעה (הן שיחה נכנסת והן שיחה יוצאת).
העבירה בה אתה מואשם רחבה יותר מדיבור וכוללת כל שימוש פונקציונאלי בנייד.
לכן בביהמ"ש טענה זו בלבד לא תוביל לזיכוי.
כדי לענות באופן מקצועי ומעמיק צריך לדעת מה טענת שנעצרת? מה כתבה השוטרת ב"נסיבות האירוע"(אין לך כרגע את המסמך הזה, אך תוכל לצלמו בטרם המשפט). האם החזקת בטלפון באחת מידיך תוך כדי נסיעה(גם ללא שיחה?).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
להלן נסיבות האירוע:
"בהיותי סטטי בניידת XX-XXX שד' ירושלים, נוסע על חזון איש ממזרח למערב וכאשר נסע וחצה את שד' ירושלים הנהג אחז בטלפון נייד ביד שמאל, הצמיד אותו לאוזן תוך כדי נסיעה, נסעתי אחריו תוך קשר עין רציף ואני עדיין מבחינה בו אוחז ביד שמאל טלפון צמוד לאוזן שמאל. כרזתי לרכב לעצור בצד, ברכב נהג לבדו, מזג אויר בהיר, ראות טובה הוסברה"
הסעיף בו אני מואשם הוא סעיף 28 ב' - אני מבין שמדובר בדיבור במכשיר הנייד.
לשאלותיך:
1. לא החזקתי בטלפון הנייד, הייתי עסוק בלשמוע מוזיקה להנאתי ברכב, אני חף מפשע, מה גם שהמכשיר הנייד היה מקובע למתקן יעודי.
כפי שציינתי, ברשותי הוכחה לכך שלא התקבלה\יצאה שיחה 25 דקות לפני רישום הדו"ח, השיחה האחרונה שבוצעה הייתה 25 דקות לפני האירוע ולמשך 5 דקות בלבד (כמובן שלא הייתי ברכב בעת ביצוע השיחה)
אמיר שלום,
תפנים!!! העבירה מדברת על שימוש ולא רק על דיבור!!!
כרגע זו גרסה מול גרסה... עליך לשכנע את ביהמ"ש שגרסתך היא הנכונה.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
שלום לך,
בדו"ח שהינו הודעת תשלום קנס, נסיבות המקרה מופיעות בחלק הקידמי של הדו"ח,
כך שאין צורך שאמיר הפנה לגורם כלשהו על מנת צלם...
לידיעה,
בונן רפאל.
רפאל הנכבד,
מדובר על מזכר נוסף שממלא השוטר על נסיבות האירוע, מקום הימצאו ביחס לנהג ועוד פרטים שאינם נמצאים בעמוד הראשון שמקבל הנהג...
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר