שלום רב,
קיבלתי דוח על העמדת רכב בחניית נכה, בניגוד לתקנה 72 א.
הארוע קרה כאשר בעלי אספתי את אשתי והתינוק מהחניון בקניון. לא חניתי, האוטו היה מונע ואף הייתי בתוכו. פשוט עצרתי כדי להעלות את אשתי והתינוק לאוטו.
לא היתה חנייה בשום מקום אחר בקניון, ורק עצרתי להעלותם ומייד התכוונתי לנסוע.
השוטר שאל אותי אם יש לי עברות ב-5 שנים האחרונות, וכמובן שאין לי, אני מניח בכדי לתת לי אזהרה.
בהמשך חזר אלי ואמר לי שהיות והמסוף המשטרתי לא עובד הוא נותן לי דוח (1000 שח), ושמבחינתו אני מוזמן לערער בבית משפט.
הייתי פשוט בהלם מהסיטואציה. הרי לא חניתי!! בסה"כ עמדתי בכי להעלות את אשתי והתינוק. שלא לדבר על כך שמקומות החניה המסומנים בקניון להורים עם עגלות היו תפוסים ע"י רכבים שאינם בעלי ילדים. את זה לטענתו, לא אוכפים.
איך אתה ממליץ לי לנהוג במקרה?
האם להגיש בקשה להמרה באזהרה? או לבקש להשפט? האם אני יכול לומר שע"פ תקנה 72 יכולתי לעמוד במקום זה בכדי למנוע תאונה (היות ולא רציתי לעמוד באמצע הכביש..)?
תודה על עזרתך,
אסף
אסף שלום,
1- הייתי ממליץ לך לבקש את המרת הדו"ח באזהרה (התנאים: 10 שנות וותק, 5 שנים ללא עבירות והחשוב מכל להודות בביצוע העבירה תוך הבעת חרטה). עליך לבקש זאת תוך 30 ימים בפניה למפנ"א ת.ד 120, מיקוד 49100, פ"ת.
2- אם תקבל תשובה שלילית או שלא תקבל תשובה כלל אתה עדין יכול במסגרת 90 הימים לבקש להישפט. בבית המשפט תוכל לעלות את טיעונך: העלאת נוסעים, תפוסה מלאה, מניעת תאונה ועוד(אלא שתצטרך להוכיח ולשכנע את ביהמ"ש שעל פי רוב מחמירים עם מבצעי עבירה זו).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
קיבלתי דוח חניית נכים על סך 1000 שח, יצאתי מחניית רגילה ועצרתי בחניית נכים כדי לשים ת'קניות באוטו (זה היה ב 10 דקות אחרונות לפני שנעלו את הסופר לסגירה והיה קרוב ל 30 חניות נכים פנויות) ובדיוק התקרבה ניידת סיור ועצרה מאחורי האוטו, אמרתי שזה לדקה כי הייתי עם בתי הקטנה ופחדתי להיות על שפת הכביש עם שקיות והיא תהיה בלי השגחה, הצטערתי ובכיתי מהלחץ אך הוא היה נחוש לתת לי את הדוח וחזר ואמר שזה לא מעניין אותו והוא לא יכול לעשות כלום, ביקשתי הזהרה מכוון שאין לי דוחות והוא אמר שכבר לא עושים אזהרות, ממש ככה באותן מילים " אין דוחות אזהרה יותר זה היה פעם" ( לאחר מכן ראיתי שזאת ניידת בלי מסוף) חייבת לציין שאני נהגת חדשה (שנה ו 3 חודשים) שנוהגת מיום קבלת הרשיון וניידת כמעט בכל שעות היום..
אסף, אשמח לדעת מה עשית ומה קרה עם הדוח אם אפשר כמובן..
מרגריטה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר