שלום. א)נשפטתי לשנתיים פסילה בהיעדר,הגשתי בקשה להשפט בפני ולא נעניתי מה האפשרויות שעומדות ברשותי?
ב)בדיקת נשיפה הראתה תקינות כנראה ולכן נלקחתי ע"מ לתת בדיקת דם,ונתתי,
התוצאה מראה 110 מ"ג ל100 מ"ל דם.(שאין לי מושג מה זה אומר מבחינת חריגה
ביחס לכמויות וביחס לחוק וכו')
ג)בין בדיקת הנשיפה למתן דגימת הדם ניגשתי ברשות השוטרים אל הרכב והם לא
שמרו על קשר עין למשך כחצי דקה האם אוכל לטעון ששתיתי אלכוהול באותה
הזדמנות?
ד)אני חייב את הרשיון לצרכי עבודה האם מתחשבים היום?
בתודה מראש.
שלום לשואל,
ראשית אתה יכול להגיש ערעור על ההחלטה לא לבטל את פסק הדין שניתן בהיעדר, רצוי מאוד שעורך דין מיומן יכתוב את הבקשה וייצגך בערעור בבית המשפט המחוזי.
הכמות שנמדדה בדמך היא מעט יותר מפי 2(החוק מאפשר עד 50 מ"ג).
על פי רוב, מניסיוני, לעיתים קרובות ישנם כשלים ופעולות שעושים השוטרים שלא על פי הנהלים.
לעניין נסיבות אישיות-בתי המשפט מקשיחים עמדתם עם נהגים המואשימים בעבירה זו ועל פי רוב נסיבות אישיות במקרים אלו לא ייגרמו להפחתה משמעותית בעונש.
לכל להבהרה או ייעוץ ספציפי אתה יכול לפנות אלי ישירות [משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
האם זה נכון שבערעור לא מביאים עדים?במקרה שלי זה השוטרים.
האם ניתן לבקש שוב להישפט בפניי ולמלא את הטופס בצורה מנומקת יותר
ומשכנעת יותר?
תודה.
ח שלום,
הדיון בערעור הוא על סמך "הודעת הערעור" המנומקת (עובדתית ומשפטית).
במידה והערעור מתקבל התיק שלך יוחזר לבית משפט לתעבורה לדיון בפניך הכולל את כל שלבי ההליך הפלילי לרבות חקירת עדים והגשת ראיות.
יש גם אפשרות להגיש בשנית בקשה לבית המשפט לתעבורה, אך אני מניח שאם בקשתך הראשונה לא הקבלה אזי "מה נשתנה"??
חוזר על המלצתי לליווי מקצועי של עו"ד תעבורה אם אתה רוצה להגדיל את סיכוייך להיחלץ מהסיטאוציה אליה נקלעת.
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
שלום שוב,
שופט בית משפט השלום(לתעבורה) החליט שלא לבטל את פסה"ד שניתן בהיעדר.
אך אם לא עברו 45 ימים מיום ההחלטה/מיום שקבלת את ההחלטה אתה בהחלט רשאי להגיש ערעור למחוזי.
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר