קיבלתי בדואר רושם דרישה נוספת לתשלום קנסות.
1. לא קיבלתי אף פעם דרישה לתשלום בפעם הראשונה. רשום כי זמן ביצוע העבירה הוא מה 2010\2\16.
2. יש 2 עברות, בהפרש של 4 דקות, בשני כבישים שונים בישראל- כביש 76 (שלא מצאתי שהוא קיים ברשימת כבישי ישראל), וכביש 91.
3. אני הייתי בדרך לאילת באותו יום ולכן כביש 91 ברמת הגולן לא הגיוני.
העלתי את הטענות שלי בפני המוקד פניות שלהם והם הודיעו לי שישלחו לי תמונות של הרכב שלי.
האם יש לי עילה לביטול הקנסות על סמך טעות במספר הכביש או על האיחור בתשלום בכך שלא הגיע אליי הודעה ראשונה לתשלום?
כרגע כל קנס הוא על 250 שח, ועם תוספת פיגור של 276 שח, כלומר 774 שח.
לירון שלום,
אם לטענתך זו הפעם הראשונה שקיבלת הודעת קנס הייתי ממליץ לך לבקש (בנוסף לבקשה לתמונה) את העתק אישור המסירה. דע לך כי בעבירות שצולמו ע"י מצלמה ישנה התיישנות עבירה בת 4 חודשים לכן אם טענתך תאומת ותמצא נכונה דין הדו"ח להתבטל.
הן הטעות במספר הכביש והן הטעות בזמנים, הינן טענות הגנה רציניות עליך לציין זאת בבקשה.
עם זאת, במידה ואכן נשלחה הודעת קנס לביתך ויש בידי משטרת ישראל אישור על כך, כעת לא תוכל להעלות את טיעוניך בפני המשטרה...אלא רק באמצעות ביהמ"ש ובתנאי שייעתר לבקשתך להישפט באיחור.
לכל הבהרה או ייעוץ ספציפי תוכל לפנות ישירות.[משרדי מפורסם באתר זה באינדקס עו"ד -דיני תעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר