שלום, אתמול בשעת לילה נסעתי עם שתי ידידות סתם באוטו והסתובבנו באזור הרצליה, רצינו להגיע למרינה. אני לא מהאזור. חיכיתי לפני רמזור שנוסעים בו ישר וכאשר התחלף לירוק פניתי שמאלה(לא שמתי לב שאין פניה שמאלה) ומיד כשהתיישרתי שמתי לב לטעותי והסתובבתי על המקום מייד(למזלי לא היו כלי רכב כך שלא קרה שום דבר).לאחר שהסתובבתי במקום חסמה אותי ניידת משטרה שהגיעה פתאום והשוטר בדק רשיונות עשה עלי חיפוש ובאוטו והכל היה תקין. השוטר טען שעברתי באדום ( אני לא יודע למה הוא חושב ככה- יש לי שתי עדות שעברתי בירוק מלא, אמנם פניתי לא נכון אך זה היה בטעות לחלוטין) אמרתי לו שעברתי בירוק מלא ושפניתי ככה מתוך בלבול כי איני תושב המקום ולא שמתי לב. הוא לא התייחס להפצרותיי וכתב את פרטיי בפנקס שלו ואמר שאני אקבל זימון למשפט. חשוב לי לציין שהאוטו הוא לא שלי, אלא של אבא של ידידה שלי(רכב חברה) שהייתה איתי באוטו ויש ביטוח לכל נהג. בכל מקרה, באמת שלא עברתי באדום ויש לי שתי עדות לכך, הדבר היחיד שעשיתי לא בסדר זה לפנות בצורה לא נכונה בניגוד לחוקי התנועה, ומיד כששמתי לב לטעות תקנתי. רציתי לדעת, מה לעשות במצב הזה, מה אני יכול לעשות? האם זה חמור מאוד? מה יכולים לגזור עלי במשפט..האם יתחשבו בכך שיש לי שתי עדות שהיו איתי באוטו? הבהרתי לשוטר שאני לא מקומי ושעשיתי טעות.. הוא לא נתן לי שום דף, שום דוח במקום ונתן לי לסוע הבייתה..מזה אומר? מה הולך לקרות ומה אני יכול לעשות?
תודה רבה לעוזרים!
המשך יום מצויין!
עילי שלום,
באופן כללי מעבר צומת באור אדום (על אף שזו עבירה מסוכנת ומסכנת) הינה עבירת ברירת משפט-קנס.
כך שאתה לא תוזמן לבית משפט אלא תקבל דו"ח 1000 ש"ח +10 נקודות.
הבנתי את נסיבות הפנייה(באור ירוק לדבריך) ואי התאמת הדו"ח הצפוי לנסיבות המקרה. המלצתי לכשתקבל את הדו"ח תוכל לנסות להמיר אותו בעבירה המתאימה תוך 30 ימים בבקשה שתוגש למפנ"א ו/או תוכל להגיש בקשה תוך 90 ימים להישפט ולנסות להמיר את העבירה בעבירה אחרת פחותה כמו נהיגה בניגוד לחצים (500 ש"ח+6 נק').
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר