שבוע שעבר פגעתי ברכב שעמד ברמזור מאחור, הפגיעה הסתכמה בשפשוף קל ביותר בטבון האחורי שלו, היות והפגיעה נעשתה במהירות אפסית. החלפנו פרטים. בעל הרכב יצר איתי קשר ואמר שאחרי שהוא הלך למוסך מורשה, יש לו רכב משנת 2000, אמרו לו שהתיקון הוא 1500 ש"ח, שזה צביעה של כל הטמבון. אני פגעתי רק בצד שמאל של הטמבון ושוב אין פגיעה בפח רק שפשוף. הוא טוען שיש ו גם שריטה קטנה על הפנס בגללי ושפנס חדש עולה 200 ש"ח. צילמתי את הפגיעה וכל מי שראה אותה אמר לי שזהלא יותר מ- 300 ש"ח . זה שפגעתי בו לא מוכן ללכת לשום מוסך אחר, לא נותן לי גם לקבל הצעת מחיר על התיקון ולא מוכן להגיע לשום מוסך אחר. הסברתי לו שהוא מבקש לשדרג ולחדש את הרכב הישן שלו על חשבוני, מדוע שאקנה לו פנס חדש ולא אחד מהרכבה? הרי שלו לא היה חדש ומדוע שאתקן לו את כל הטמבון? אני חייבת לקבל את הצעת המחיר שלו שאני יודעת בוודאות כי המחיר שהוא נתן גבוהה פי 3 לפחות מהמחיר לתיקון? האם אני חייבת להפעיל את הביטוח
שרון שלום,
באופן כללי את /ה אינך חייב/ת לקבל את הצעת המחיר מטעמו. הייתי מציע לך לכתוב לו מכתב בדואר רשום עם אישור מסירה, ובמכתב להציע לו את התיקון על חשבונך במוסך מטעמך או לחילופין לקבל 2-3 הצעות מחיר ממוסכים נטרליים. בבוא היום אם לא תהיה הסכמה בינכם והוא יפנה לערכאה משפטית, ייקל לך להוכיח את נוכנותך לתקן את הנזק בערכים ראליים. וכי עצם ההגעה לערכאה משפטית רובצת לפתחו של הנהג הנפגע (מן הסתם הוא יהיה התובע בתביעה).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר