היום קיבלתי דוח על פלאפון בזמן שדיברתי על רמקול השוטרת רשמה כי החזקתי את הפלאפון צמוד לאוזן ימין (למרות שאני שמאלי) ושהיא הייתה בקשר עין רציוף עד לעצירת הרכב דבר שלא נכון כי לקח לה 5 רכבים עד שהיא יצאה מהצומת לאחר מכן חתכה את כולם מהנתיב הנגדי תוך הפעלת צופר הסירנה עד שהגיעה אליי האם יש לי סיכוי בהגשת בקשה להישפט בהתחשב בזה שהיא לא הייתה איתי בקשר עין וגם סיכנה את הנתיב הנגדי רק כדי לעצור אותי
עידן שלום,
כפי הנראה לדבריך זו תהיה גרסה מול גרסה ובית המשפט מתרשם ממהימנות העדים (אתה והשוטרת), מזהיר את עצמו שעל סמך עדות יחידה הוא מרשיע... ובסופו של יום מחליט איזה עדות משכנעת יותר.
הטיעונים שלך הם שניים : אי יכולת אחיזת טלפון ביד ימין (כי אתה שמאלי)-טיעון חלש גם אני שמאלי ואין לי שום בעיה לאחוז הן ביד ימין והן ביד שמאל.
והטיעון השני שיכול להיות יותר משמעותי הינה העובדה שקשר עין רציף לא נשמר ולכן יתכן והשוטרת לא ראתה או לא יכולה הייתה לראות את ביצוע העבירה.
עוד אציין כי אם תטען שדברת ב"רמקול"-דיבורית פנימית של הנייד, עדיין צריך להתקיים התנאי [תקנה 28(ב)] שהטלפון יונח במקום יציב (תצטרך להסביר מהו המקום בו היה מוצב הנייד).
דע לך שבכל משפט יש סיכוי וסיכון ואם תורשע לאחר ניהול הליך תהא צפוי עפ"י החוק לקנס גבוה יותר.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר