אתמול 21-3-2011 עצר אותי שוטר תנועה על אופנוע ונתן לי דוח על זה שדיברתי בטלפון עם אוזנייה....הוא טוען שהחזקתי את הטלפון ביד....1000 שקל.....בנוסף קיבלתי דוח על חגורת בטיחות...
בדוח של הפלאפון הוא כתב שהעבירה בוצעה בתאריך 21-03-2011 {זה מדוייק}
ושאני צריך לשלם את הדוח לא יאחר מ-90 יום והוא ציין שזה יוצא בתאריך 19-03-2011 {זה טעות}....כמו כן גם בדוח של החגורת בטיחות הוא ציין שעלי לשלם לא יאוחר מ-90 יום וציין שזה יוצא בתאריך 19-06-2011 שזה גם טעות....
השאלה שלי היא האם ניתן לבטל דוח שכזה שכאמור יש בו טעויות ואם כן איך ולמי פונים????
תודה מראש אלי
אלי שלום,
ככלל עליך לעשות אבחנה בין טעות מהותית לטעות סופר/מינורית.
אם אלו טיעוניך - קרי, חישוב ארתמטי של 90 הימים מיום 21.3.11, אזי דע לך שכפי הנראה משטרת ישראל לא תבטל את הדו"ח. (אגב השוטר יכול לתקן מאוחר יותר ולרשום מזכר).
בכל אופן אני מפנה אותך למפנ"א לשם הגשת שתי הבקשות לביטול הדוחות. [ מרכז פניות הנהגים הארצי של משטרת ישראל טלפון: 9666* כתובת: ת.ד. 120 פתח – תקווה, מיקוד 49100].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר