שלום,
באזור תחנת רכבת ברחוב ההגנה בת"א יש אזור חנייה לקטנועים ואופניים מתחת לסככות, העיניין הוא שכדי להגיע לשם אין ברירה אלא לנסוע על המדרכה מרחק של כ-45 מטרים, משני הכיוונים, אין עליה מסודרת למקום של הסככות. וגם לא ניתן להגיע סמוך לסככות בנסיעה בכביש ואז לעלות למדרכה כיוון שהחלק התחתון של הקטנוע יקבל מכה מגובה המדרכה. הסברתי את זה לשוטר והוא אמר שלא משנה ואסור לנסוע על המדרכה. אני לא יודע מה התחום הסביר, זה לא שנסעתי סתם על מדרכה באמצע עיר בלי שום סיבה, נסעתי במהירות מאוד נמוכה על מנת להגיע למקום החנייה של הקטנועים כמו שהמון אנשים עושים מידי יום. אני רוצה לציין שניתן למשל לראות שבסמוך לתחנת רכבת בעזראילי חונים המון המון קטנועים ואופנועים, איך הם בדיוק הגיעו לשם? מהאויר? ברור שהם היו צריכים לנסוע על המדרכה כדי לקשור ולחנות את האופנוע שלהם במקום פנוי.
אודה לכם על עזרתכם.
שלום לא'
אתה בהחלט צודק ואף המחוקק התייחס לכך, מותר לעלות על מדרכה בכדי להיכנס ולצאת מחנייה. אמנם, החוק אינו מציין מספר מטרים מדויק אלא משאיר מרווח סבירות.
אי לכך, ישנה פסיקה של בתי המשפט לתעבורה בה זוכו רוכבי אופנוע שהוכיחו כי כוונתם הייתה רק להחנות ולראייה אכן העייריה התקינה "עוגנים" לקשירת אופנים ואופנועים בגשר ההגנה (מעל לאיילון). אתה צריך לצלם את המקום +לצרף דוגמא של פסק דין(בערב אני אוסיף את שמו של אחד מהם)+להגיש בקשה למפנ"א לביטול הדו"ח תוך 30 ימים. להערכתי במידה והם יסרבו עליך לשקול להגיש בקשה להישפט תוך 30 ימים מתשובתם השלילית.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד(רוכב דו-גלגלי מגיל 16),
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר