להלן תאור העבירה:
נהגת ברכב הנל ובעת שהרכב היה בתנועה השתמשת בטלפון נייד שלא באמצעות מיקרופון, המותקן ברכב , בניגוד לתקנה 28 ב לתת
-------------------
הטלפון שלי מחובר דרך בלוטוס לרמקולי הרכב, המיקרופון בהחלט מורכב וביצעתי שימוש בו.
אני דיברתי כן באמצעות מיקרופון - ובזה אני נאשם?
זהו טלפון חדש, אינני רגיל אליו , נאלצתי להרימו לשנייה מהעריסה עקב לחץ שאחז בי באותו רגע , כמובן שאני מחפש בנרות דיבורית של פעם עם לחצנים לצערי הרב אין בשוק דיברית כזו המסתרכנת עם ספר הטלפונים.
אני מודה כי נאלצתי להרים את הנייד מהעריסה , אבל הדיבור כן התבצע דרך מיקרופון , האם אני יכול לערער על אשמה זו היות וכן השתמשתי באמצעות מיקרופון.
רמי שלום,
המחוקק הרחיב את תקנה 28(ב) לתקנות התעבורה בשנים האחרונות כך שלא מדובר רק בפונקציה של "דיבור" אלא לכל פעולה פונקציונאלית עם הנייד והאיסור נקבע לגבי כל "שימוש".(סיבה אחת לכך היא הרצון למגר את התופעה של שימוש בנייד בזמן נהיגה עבירה המשוות ע"י חוקרים כמסוכנת כמו נהיגה בגילופין, סיבה שנייה היא שיותר קל להוכיח "שימוש" מאשר "דיבור").
על פי התיאור שמסרת אתה למעשה מודה בהחזקת הנייד ביד ולכן היסוד העובדתי של העבירה בוצע!!
הצעתי אליך היא לנסות לבקש להמיר את העבירה באזהרה, אם כי אתה נדרש לעמוד בתנאי סף כגון: 10 שנות וותק, 5 שנים ללא עבירות תעבורה והודיה בביצוע העבירה תוך הבעת חרטה.(בקשה זו מוגשת תוך 30 ימים למפנ"א).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
בעקרון יש לי 7 שנים ללא עבירות
רמי שלום,
משום שאינך עומד בתנאים כפי הנראה לא תתקבל בקשתך.
בברכת סופ"ש נעים,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
רמי יקירי,
איך יכולתי לנחש משאלתך הקודמת שיש לך רישיון 30 שנה???
בנוגע לשאלתך האם ימירו ? יש סיכוי כל אף שיש נוהל לא לאפשר המרה לאזהרה בדוחות על שימוש בנייד ...אך זה נוהל פרוץ ושמעתי על מקרים שבהם המירו.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר