אתמול קיבלתי את דו"ח שהוא מבחינתי לא יאומן.
מה שעשיתי הוא לעבור נתיב אחד מהאמצעי, לנתיב הימני לפני הצומת וכמה מטרים אחרי הצומת לעצור את האוטו בצד במטרה לקנות משהו בקיוסק. בכל אופן שוטר הגיע ונעצר מאחורי ואז יצאתי מהאוטו לראות מה קרה.
הוא נתן לי דו"ח של 500 שקל ו-4 נקודות על זה שעברתי נתיב, לטענתו "הפרעתי למכוניות וסיכנתי אותם" ועל זה שעצרתי באדום לבן.
כשבפועל, השעה הייתה 23:40, ביום גשום ובדיוק לאחר משחק של מכבי בכדורסל, ככה שאתם יכולים להבין כמה הכביש היה ריק ולא היו מכוניות בכלל.
אני רוצה לציין שמדובר בכביש עם 3 נתיבים והשוטר רשם 2 נתיבים. ככה שגם היו עוד 2 נתיבים לעבור בהם ולא חסמתי את הכביש.
הכביש אמנם מתקצר לשני נתיבים, אבל גם לפני הצומת וגם אחריו, היכן שעמדתי יש 3 נתיבים.
(בלי קשר האם טעות כזו זו עילה לביטול דו"ח ?)
אין לי עבירות ב-5 שנים האחרונות.
בכל אופן השוטר היה גס רוח, נשאר לשבת באוטו ובכל פעם שניסיתי לדבר סגר לי את החלון בפנים.
ענה לי תשובות כמו "אל מי אתה חושב שאתה מדבר?", לחבר שלי "אני מכיר אותך?" וכל זה תוך סגירת החלון בפנים בכל פעם.
האם זה יתכן ? האם יש עילה לביטול דו"ח או לפחות להפחתה בעונש ?
אני מרגיש מאד מתוסכל ורוצה מאד להגיש בקשה להישפט. האם יש טעם ?
תודה מראש.
בעל הקיוסק שדיברתי איתו אח"כ אמר לי "מה? אבל ראיתי אותך ועצרת בסדר גמור".
ארז שלום,
מכל התיאור לעיל אני מבין שהדו"ח ניתן בגין "הפרעה לתנועה" מאחר ועצרת במקביל לאבני שפה הצבועות אדום-לבן.
החוק אינו מבחין בין שעת עומס לשעת לילה, קרי האיסור הוא איסור!
אבל, אם אתה לא ביצעת ב-5 השנים האחרונות עבירות ויש לך וותק נהיגה של למעלה מ-10 שנים אתה בהחלט יכול לבקש להמיר את הדו"ח לאזהרה כמובן תוך הודיה בביצוע העבירה והבעת חרטה(יש לך 30 יום לעשות זאת).
לא מצאתי בדבריך עילה לביטול הדו"ח גם לא עניין הנתיבים.
או לבקש להישפט תוך 90 ימים מביצוע העבירה...אף כי סיכוייך להוכיח את חפותך קלושים.
אגב, הערת בעל הקיוסק אינה רלוונטית הוא לא בר סמכא.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
אם אין לי ותק של 10 שנים, אז אין טעם לערער לדעתך ?
האם לא תהיה לפחות אפשרות להפחית בעונש ?
זה עונש רציני מאד ולמעשה לשוטר אין שום אפשרות להוכיח ש"הפרעתי לתנועה" כפי שהוא טוען.
והאם זה עונש שתואם את העבירה ? 4 נקודות ו-500 שקל זה הרבה בשביל זה שעברתי נתיב ועצרתי בצד בכביש ריק ?
ושוב תודה !
ארז שוב שלום,
1- אין וותק נהיגה של 10 שנים - אין טעם לבקש המרה לאזהרה.
2-בעבירות קנס לא ניתן "לשחק" עם גובה הקנס, המחוקק קבע מראש את העונש(הכספי) לצד כל עבירה.
3- מרגיש שאין זה הוגן? זכותך לבקש להישפט, רק שאם תנהל משפט והטיעון שלך יהיה "זהו קנס יקר 500 ש"ח על עצירה במקום האסור בעצירה" אתה עלול לקבל קנס גבוה יותר!!!(עפ"י הקבוע בס' 230 בחוק סדר הדין הפלילי)
לשיקולך....
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר