בזמן נסיעה קיבלתי טלפון למכשיר הנייד .מכיון שאין לי דיבורית ניכנסתי לחנייה מסודרת על מנת לשוחח בגמר השיחה יצאתי מהחנייה לכיון נסיעתי .שוטר שעמד מולי נסע בכיון השני .אני צפונה הוא דרומה . נסעתי כ-400 מטר ועשיתי פרסה בכיכר וחזרתי דרומה השוטר שהיה בריכבו ראה אותי בזמן נסיעה וניפגשנו בכיכר אחריי כ-900 מטר כשראה אותי השוטר הוא כרז לי לעצור בצד וכמובן עצרתי וששאלתי מדוע עצר אותי הוא ענה על נסיעה תוך כדי שימוש בטלפון אמרתי לו שניכנסתי לחנייה מסודרת כדי לשוחח וכשיצאתי כבר לא היה הטלפון ברשותי אותו זה לא עינין והוא נתן לי דוח לפי תקנה 28ב .בדוח הוא רשם שהיה בקשר עין רצוף עימי מה שלא יכול להיות יש לציין כשהוא עצר אותי לא היה ברשותי מכשיר הטלפון .מה עליי לעשות הודה מאוד על תשובה.
שבתאי שלום,
העבירה בכללותה אינה רק על דיבור בנייד אלא על כל "שימוש בנייד" בזמן נהיגה.
על פי התיאור שלך אתה דיברת והשתמשת בנייד רק כשחניית לצד הדרך(עד לסיום השיחה) כך שלא מתקיים היסוד העובדתי של העבירה.
המלצתי היא לבקש את ביטול הדו"ח במסגרת 30 הימים שניתנו בחוק.
(תעלה את טיעונך על הכתב ואף תצרף תמונות להמחשה, אם ניתן) את הבקשה יש לשלוח למפנ"א- [מרכז פניות הנהגים הארצי של משטרת ישראל
כתובת: ת.ד. 120 פתח – תקווה, מיקוד 49100].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
אם במרכז הפניות הארצי יחליטו שלא לבטל את הדו"ח האם אני עדיין רשאי לגשת לבית משפט?
שבתאי שלום,
כן, תוך 30 ימים מקבלת תשובתם.
לחילופין, אם אתה רוצה שקט נפשי אתה יכול לחכות ליום ה90 ולשלוח בדואר רשום.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר