במוצ'ש האחרון עצר אותי שוטר תנועה כשפניתי שמאלה מרחוב צדדי, הוא צעק לי ברמקול לעצור יצא מהניידת והסתכל על הקו שהראה שאפשר לפנות שם ושוב צעק ,תמשיכי לנסוע ועיצרי בצד.ביתי בת השש ישבה מאחור ונבהלה וכנראה נעמדה ומיד חזרה לשבת בבוסטר.השוטר הגיע וראה אותה חגורה ואז צעק עלי וביקש רשיונות ונתן לי דוח שהוא ראה את הילדה הולכת על הספלים מאחור ושלא היתה חגורה ושלקח לי מס' שניות לעצור,אבל כשהגיע לרכב היא היתה חגורה.לקח לו חצי שעה לסגנן את ההמצאה על מזכר ועוד 10ד' לכתוב דוח.לא קיבלתי דוחות מעולם.
יפעת שלום,
עומדות בפניך מספר אפשרויות. האחת, הינה לבקש את המרת הדו"ח באזהרה(אלא שאת צריכה לעמוד בקריטריונים כגון: 10 שנות וותק+5 שנים ללא עבירות+הודיה בביצוע העבירה וחרטה). לחילופין, את יכולה לבקש את ביטול הדו"ח ולכפור בביצוע העבירה מאחר והשוטר לא הבחין/לא יכול היה להבחין בחגורה וכי יתכן והילדה "נמתחה"/ "נעמדה" על כסא המגבה.[את אחת משתי הבקשות יש להגיש תוך 30 ימים ממתן הדו"ח למפנ"א).
במידה והתשובה תהיה שלילית עדין יש באפשרותך לבקש להישפט(תוך 30 ימים מיום מתן התשובה השלילית או עד היום ה-90 ממתן הדו"ח), אם כי לא הייתי ממליץ.(עניין של סיכוי מול סיכון).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר