שלום, זומנתי למשפט בגין עבירת מהירות (153 קמ"ש במקום 100). אין לי משפטים קודמים, אך היו מספר עבירות מהירות בגינן שילמתי קנסות ונצברו נקודות. בהמשך לבקשתי, נשלחה אליי התמונה שצולמה ממצלמת המהירות-ובה נראים בבירור 2 כלי רכב אחד לצד השני,אחד מהם כמובן שלי. השאלה היא האם יש סיכוי, בהתחשב בעבירות הקודמות, לטעון על סמך התמונה שלא ניתן להוכיח שאכן נסעתי במהירות מופרזת? כמו כן- האם יש סיכוי ריאלי לשנות את מיקום המשפט? תודה מראש על תשובתכם
סער שלום,
1 = הטיעון שלא נסעת במהירות המופיעה בסרט המצלמה אינו מתבסס על עברך התעבורתי...אלא על כשלים אחרים כגון זה שהזכרת בשאלתך.(אם כי ישנם טווחים ועל סמך טענתך אינני יכול כעת לקבוע אם אתה הרכב שנאכף או השני).
2= ניתן לבקש את שינוי מקום הדיון אלא שעפ"י הקבוע בחוק בבקשה מעין זו אתה צריך להודות בביצוע העבירה-אי לכך, לא הייתי ממליץ על צעד זה.
3=הייתי ממליץ לגשת למשפט בליווי עו"ד תעבורה, לכל להבהרה או ייעוץ ספציפי אתה יכול לפנות אלי ישירות [משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר