שלום,
לפני כחצי שנה נפצעתי ביד ימין. כתוצאה מהפציעה יש לי פגיעה עצבית קלה שמונעת ממני לבצע יישור מלא של האצבעות. עם זאת האחיזה שלי לא נפגעה ויצא לי לנהוג מאז גם עם הילוכים מרחקים ארוכים בלי שהייתה לי שום בעיה לאחוז בהגה בצורה נורמלית לגמרי עם שתי הידיים. הרופאה האישית שלי העריכה כי אני יכול לנהוג ובחרה לא לדווח למרב"ד.
עם זאת, אני מעוניין לרכוש עכשיו רכב ולעשות ביטוח ואני חושש כי במקרה של תאונה הכיסוי הביטוחי שלי יפגע עקב אותו אי דיווח. האם אני חייב לדווח למרב"ד או שיכול להיות פתרון אחר לבעיה?
שלום לשואל
חובת הדיווח קיימת אם אתה חושב שיש השפעה על "כושר הנהיגה".
אגב, החובה הינה לדווח לרשות הרישוי ולא למרב"ד.(המרב"ד הוא הגוף שיבדוק את הבעייה באם קיימת?).
לעניין הביטוח, אינך צודק באם הפגיעה איננה משפיעה על כושר נהיגתך ולדבריך זהו אכן המצב לא הייתי ממליץ "להעיר את המתים".
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
מר ויגלר, תודה רבה על תשובתך המהירה והיסודית. רק ברשותך אשמח להבהרה קטנה:
אני יודע שלפי לשון החוק יש חובת דיווח כפול, של הרופא ושל המטופל על כל פגיעה עצבית (ללא שיקול דעת). תרחיש האימים ממנו אני חושש הוא תאונה שבאם תיגרר לעניין משפטי כלשהו (מול צד ג' או חברות הביטוח). העובדה שלא דיווחתי על הפגיעה העצבית תשמש כמנוף לפגיעה בזכויותיי.
האם כל עוד יש לי רישיון בתוקף ודיווחתי לחברות הביטוח בצורה אמינה אני מוגן מבחינה משפטית?
13. (ב) בעל רישיון שנתגלו אצלו מחלת לב או מגבלות במערכת העצבים, העצמות, הראייה או השמיעה, יודיע על כך מיד במכתב רשום לרשות הרישוי.
שוב שלום,
הרופא שלך החליט שאין מניעה ולכן לא דיווח (אם אתה רוצה להיות יותר אפיפיור מהאפיפיור זו זכותך).
הסעיף ידוע ומדבר על פגיעה במערכת העצבים ולא על פגיעה נקודתית ומינורית.
ברגע שיש לך ביטוח מקיף אתה מכוסה להערכתי אם כי אינני בקיא עד כדי כך בדיני הביטוח(אתה יכול להפנות את השאלה לעניין הכיסוי הביטוחי לפורום ביטוח-נזקי רכוש).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר