שלום,
היום בבוקר עצר אותי שוטר תנועה, בפנייה ימינה לתוך שכונת מגורים, האסורה מסתבר בין השעות 6:00-8:30.
השלט המורה על איסור הפנייה והשעות המותרות אינו קריא בלשון המעטה (המספרים גורדו או התקלפו).
כמו כן , הוא מוצב הרבה לפני הפנייה עצמה, על כביש עם 2 נתיבים ושטח הפרדה בנוי, בו נוסעים במהירות המקשה עוד יותר על הבנת הכתוב.
כתוצאה מכך היה נדמה לי ששעת הגבלת הפנייה היא 8:00 ולא 8:30.
ציינתי זאת בפני השוטר, כשלקח את רישיוני, ושאלתי אם אני אוכל לקבל אזהרה במקום דו"ח.
היות ואני ככל הנראה נראה צעיר בגילי, הוא ציין בפני שרק עם וותק רישיון של 10 שנים אפשר לבקש אזהרה, והתחיל להתרחק מהרכב ולרשום דו"ח.
ציינתי בפניו שאני עומד בקריטריון הוותק ושהוא יכול לבדוק זאת ברישיוני שבידו.
אז הוא הודיע לי: "אני לא עובד עם אזהרות רק עם דוחות", ואין ברשותו בכלל טפסי אזהרה, אלא רק דוחות.
כמו כן הוא הוסיף "זאת בכלל לא עבירה שצוברת לך נקודות."
הסברתי לו שאני סטודנט וגם קנס יכביד עליי, אז הוא ציין שמדובר "רק" ב-250 שקלים ו"אם אני כלכך רוצה אני יכול לכתוב מכתב לשרות הנהגים."
שאלותי הן:
האם אין השוטר מחוייב לשאת עימו טפסי אזהרה בנוסף לדוחות בכל מקרה?
האם זאת עילה לבקשת ביטול הדו"ח בכללותו?
האם מיקום התמרור וחוסר בהירותו יכולים להוות עילה לביטול המרה של הדו"ח?
אודה מראש על התייחסותכם,
עמית
עמית שלום,
1-אינני בטוח שהוא צריך לשאת עימו, אך ראוי שכך ייעשה.(הוא כן מחויב לבדוק במסוף אם אתה מבקש והעבירה ניתנת להמרה).
2-בקשה לביטול דו"ח במקרה שלך היא רק מן העילה שהתמרור טושטש (ההגנה נמצאת בס' 22(א) לתקנוץ התעבורה.
3-דע לך שגם כעת אתה יכול לבקש להמיר את הדו"ח (אם אתה עומד בקריטריונים הנוספים של 5 שנים ללא עבירות ותצטרך להודות בביצוע העבירה), אי לכך בקשה זו חילופית לבקשת הביטול.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה על התגובה המהירה,
אשמח להברה נוספת,
1. עבירה של פנייה אסורה הינה ניתנת להמרה?
2. במידה והוא אינו בדק במסוף למרות בקשתי? יש אפשרות לביטול הדו"ח בגין סיבה זו? כיצד?
3. היכן אני יכול לערער על ביטול הדו"ח בגין ס' 22(א)? ואלו עדויות עליי להמציא?
תודה והמשך יום טוב!
עמית שוב שלום,
1 - כן.
2 - כן, ללא קשר לבדיקת זכאותך להמרה ובתנאי שתציין את אחת מן העילות הקבועות בחוק.(ההגנה שבתקנה 22(א) סיפא).
3 - הראייה הטובה ביותר, קרי, תמונה!!!
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר