שלום.אני רוצה בבקשה להוציא רשיון על מונית .ויש לי עבירות תנועה רבות האם משרד הרישוי נותן לכל אחד אישור להוציא רשיון על רכב ציבורי? יש לציין שאין לי עבירות חמורות כגון שיכרות .אור אדום .מהירויות
יוסי שלום,
תנאים לקבלת הרישיון:
חייב בקורס רכב ציבורי
8 שנות לימוד ומעלה
אישור מהמכון הרפואי
שנתיים וותק בדרגה B או C
עמידה בתנאי תקנה 15ב בתקנות התעבורה(לא פסול בשנתיים האחרונות, לא מורשע בפלילי בשבע השנים האחרונות ועוד).
חדות ראיה: 6/12 בשתי העיניים לפחות, שדה ראייה לשתי העיניים לא פחות מ-140 מעלות ב 2 העיניים יחד. רשאי להסתייע במשקפיים או עדשות מגע.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
אני מדבר כרגע על עבירןת תנועה .שאני מגיש את הבקשה למכון הרפואי עפ הרשעות התנועה שלי.האם מכון הרפואה לא מאשר הוצאת רשיון נהיגה ??.ושאלה שנייה היא האם מכון הרפואה יכול לשלול לי את הרשיון בעת בקשת להוצאה רשיון לרכב ציבורי בגלל עברי התעבורתי??
יוסי שלום,
לא ניתן לתת תשובה יותר ברורה ומדויקת מתשובתי הקודמת.
לשאלותיך החדשות - 1. המכון לא מאשר ולא אוסר על הוצאת רישיון למונית אלא רק ממליץ למשרד הרישוי בתור הגוף הבודק ("הרופא המוסמך").
2. המכון אינו שולל רישיון נהיגה. הוא כן יכול להתייחס לעברך התעבורתי בעת מתן המלצתו.(וזה בהחלט יכול להקרין גם על דרגה B) לעניין מהו עבר תעבורתי שלא מאפשר הוצאת רישיון תקרא את תקנה 15ב.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר