א.ג. נכבדים
לעזרתכם אודה
הנני מתגוררת בשכונת בתי קרקע,כאשר לכל שכן יש חניה פרטית מקורה.
הרחוב הנו רחוב הולנדי עם יציאה וכניסה אחת בלבד..כמו כן ברחוב קיימות אדניות של צמחים ההופכות אותו לרחוב צר.
אני מתגוררת בקצה הרחוב,כאשר היציאה היחידה מהרחוב הנה בצד הרחוק ממני.
יש לי שכן בעל 2 רכבים ואופנוע שמסרב להחנות את המכוניות שלו בחניה הפרטית וחונה ברחוב,כתוצאה מכך הוא מקשה עלי לצאת ולהכנס לחניה הפרטית שלי,חשוב לי לציין כי קיימות שפע של חניות בשכונה מחוץ לרחוב שלנו ומצריכות מרחק הליכה של 200 מטר מקסימום.למרות כל בקשותי,תחנוני וכעסי השכן ממשיך להחנות את המכוניות מחוץ לחניתו ,מה יש באפשרותי לעשות כדי למנוע את המטרד והמשך חניתו של השכן ברחוב הצר שלנו?
שלום ריטה,
התשובה תלויה בייעוד הרחוב ההולנדי ובאישור הרשות המקומית.
קרי, אם העירייה מאפשרת חנייה לכל נושא תו/הוסדרה כחנייה מוסדרת(כחול-לבן) כי אז אין לך זכות לבקש מהדיירים לא להחנות ברחוב. במידה והחניה נאסרה ע"י תמרור או ע"י סימון (אדום -לבן) את בהחלט יכולה לפנות לפקח העייריה ו/או למשטרה.
לעניין החנייה הפרטית שלך - באם חנייה זו היא אכן פרטית (מבחינה קניינית, רשומה בטאבו) אין זכות לאף אחד (אלא אם את נתת לו הרשאה) לחסום אותה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר