שלום,
נהגתי היום על איילון, בדרך למבחן חשוב באוניברסיטה, השעון ברכב התקלקל ורציתי לבדוק מה השעה, הנייד היה במושב שליד הנהג נגעתי בו עם האגודל, אפילו לא הרמתי אותו! כדי שאראה את השעה. השוטר שעצר אותי (רוכב אופנוע) רשם שהשתמשתי בטלפון שלא בדיבורית (אבל לא דיברתי למה אני צריכה דיבורית?!) ואכן רשם בדוח שנגעתי בו עם האגודל. 1000 שקלים נרשמו לי וכשפרצתי בבכי בלתי נשלט- אמר מה לעשות זאת העבודה שלי.
האם יש אפשרות לערער על כך אם אוציא דוח שיחות ויראו שלא בוצעו שיחות מהנייד בכל זמן הנסיעה?
בתודה,
עדיין בוכיה
שלום לשואלת,
העבירה היא "שימוש בנייד" והיא הרבה יותר רחבה מדיבור וגם קלה יותר להוכחה ע"י המשטרה.
במקרה שלך ניתן לנסות ולבקש את המרת הדו"ח באזהרה (עליך לעמוד בקריטריונים 10 שנות וותק+5 שנים ללא עבירות+הודיה בביצוע).
אם כי במקרה שלך הייתי בוחר באופציה של לבקש להישפט וטוען טענת הגנה שלא השתמשת לצורך פונקציונאלי ולכן שימת האצבע היא בגדר "זוטי דברים".
אך כפי שאת יודעת במשפט יש סיכוי וסיכון ועליך לשקול זאת בטרם עת.
לכל להבהרה או ייעוץ ספציפי אתה יכול לפנות אלי ישירות [משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר