מעשה שהיה כך היה:
נסעתי והמכשיר הסלולרי שלי צלצל. זיהיתי חנייה המרוחקת כ-20 מטר, עניתי למכשיר וגלשתי באיטיות במהירות הנמוכה מ-20/25 קמ"ש לחניה. לאחר שעצרתי, פנו אלי זוג שוטרים ורשמו לי דו"ח על שיחה בזמן הנהיגה (בת 7 השניות עד החניה).
ברצוני לבקש ביטול הדו"ח / המרה באזהרה. האם אני לפי נסיבות המקרה אני זכאי לכך (אני בעל ותק של יותר מ-10 שנים ללא עבירת תנועה)?
מהם הנקודות שעלי להדגיש בבקשה? האם יש סיכון כלשהו?
אלי שלום,
עפ"י העובדות שתארת אתה אכן ביצעת את העבירה וכלל לא משנה אם נסעת 5 קמ"ש או 50 קמ"ש כמו כן גם המרחק אינו רלוונטי.
לכן, הבקשה היחידה שאולי תביא לתוצאה הרצויה היא בקשה להמרה באזהרה, כי אתה עומד בתנאים. (זכור! בבקשה מעין זו עליך להודות בביצוע העבירה תוך הבעת חרטה).
עליך לבקש זאת בתוך 30 ימים מקבלת הדו"ח.(שלח את הבקשה למפנ"א).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
שלום,
פניתי טלפונית לפניות נהגים. הפקידה, שהייתה סוציומטית למדי, ענתה שהם ממירים לאזהרה עבירות מסוג זה רק לבעלי ותק של 15 שנה על הכביש (ולי יש ותק של 13 שנה). מקריאה ברשת, הבנתי שהדרישה היא ותק של 10 שנים. שאלתי היא, האם קריטריון זה מוכר? היכן אוכל למצוא את הקריטריונים לאזהרה? האם מדובר בשוק פרוץ או שהעניינים מוסדרים היטב? אם אכתוב מכתב מנומק היטב, האם יש בסמכותך הפקיד להפעיל שיקול דעת ולהמיר באזהרה?
תודה,
אלי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר