שלום,
לפני כמעט שלושה חודשים (יש לי עוד שלושה ימים לשלוח את הבקשה להישפט) קיבלתי דוח על נסיעה בנת"צ. לצערי לא שלחתי בקשה לביטול ואני מתלבט אם יש סיכוי ושווה לבקש להשפט. הסכום אינו גבוה (250 ש"ח) אך זה עקרוני היות ואני חושב שזה דו"ח מאוד לא מוצדק ורציתי להתייעץ אם יש סיכוי לטענותי (וסליחה מראש על הסיפור הארוך..) מדובר בכביש (רח' המסגר בתל אביב) בעל 3 נתיבים לאותו כיווון הנסיעה, כאשר הימני מסומן בצהוב עם תמרור ב 35. נסיעתי בנתיב זה הייתה לצורך פנייה ימינה המותרת והמסומנת בחץ לבן ימינה רק כ- 10-15 מטרים לפני הצומת. את הדו"ח קיבלתי במרחק של לא יותר מ- 40-50 מטרים מהצומת. השוטרת שנתנה לי את הדו"ח ציינה כי הגעתי כבר מהרמזור הקודם בנסיעה על הנת"צ, מה שאכן נכון. העניין הוא שברמזור הקודם חשבתי שאני צריך לפנות ימינה (גם שם היה נת"צ עם פנייה מותרת ימינה) וברגע האחרון הבנתי שאני צריך לפנות ברמזור הבא ולכן השתלבתי חזרה. כמובן שההשתלבות חזרה ומעבר הצומת היה על הנת"צ כיוון שאין ברירה אחרת. המרחק בין 2 הרמזורים הוא בסה"כ כ-90-100 מטרים כך שזה לא סביר במרחק כה קצר לעבור נתיב ומייד לחזור חזרה לנת"צ לצורך הפנייה. לשוטרת זה היה נראה סביר בהחלט. היא מצפה שבמרחק של 90 מטרים אני אעבור, אעזוב את הנתיב ואחזור אליו. כמובן שפתרון כזה מסוכן יותר ואינו סביר. חשוב לציין כי זה היה בשעת צהריים בה אין עומס בנתיבים המיועדים לרכב פרטי ולא הפרעתי כלל לתחבורה הציבורית וכן אני נוהג על קטנוע כך שוודאי שאין לי צורך לעקוף ו"לחסוך פקקים". השאלה היא- האם אני יכול לטעון שבהתחשב בנסיבות, ההחלטה לסוע על הנת"צ הייתה נכונה וסבירה בנסיבות העניין? מה הסיכוי של טענה כזו להתקבל? שאלה נוספת- השוטרת הייתה עסוקה בכתיבת דו"ח אחר ומי שראה אותי וסימן לי לעצור זה שוטר שכלל אינו מוזכר בדו"ח ( למרות שבחוצפתה היא כתבה שהיא הייתה קשר עין רציף). אזרח שנעצר לפניי (שהיא בדיוק הייתה עסוקה בכתיבת הדו"ח שלו) טען בדיוק אותו דבר כמוני. אני לא ציינתי זאת בתגובה שנרשמה. השאלה היא האם כשזו מילה שלי מול מילה שלה (לצערי לא לקחתי מהנהג את פרטיו) יש סיכוי שביהמ"ש יקבל את הטענה?
תודה רבה, (ושוב סליחה על הסיפור הארוך..)
אלי.
אלי שלום,
הטענות שלך הן: א. טעות בצומת (התכוונת לפנות ימינה בצומת הבא ובטעות עלית מוקדם על נת"צ).
ב.אי הפרעה לרכבים הפרטים ו/או לרכבי הנת"צ
ג.כותבת הדו"ח הינה עדת שמיעה מאחר ולא היא זו שראתה את ביצוע העבירה.
באופן כללי הטענה הראשונה והאחרונה הן טענות של ממש, אי לכך יש סיכוי שהן יובילו להפחתה בעונש ואף לזיכוי. אלא שכדי להוכיח זאת עליך לנהל משפט תעבורה (הליך פלילי) להביא ראיות (צילומי הצמתים הסמוכים) ולחקור את העדים (שוטרת ומתנדב) ולנסות למצוא סתירות בגרסאות שלהם...(אינני בטוח כי תדע לעשות זאת).
לסיכום - תערוך מאזן של שיקול עלות מול תועלת. משפט מעין זה יכול לקחת מינימום 2-3 דיונים שמשמעם 2-3 ימי עבודה מופסדים.
תחליט מהר ואם החלטת להישפט שלח את הבקשה בדואר רשום למפנ"א.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר