חניתי במגרש חניה של מרכז קניות מסויים, זה קרה ביום שישי בשעת צהריים מאוחרת שבה המרכז כבר סגר את שעריו לקונים ועמד כמעט ריק. לרוע המזל חניתי בחניית נכים, אחת מתוך 10 חניות שכולן היו ריקות וכאשר כמעט כל המגרש הכללי עמד גם הוא ריק, השעה והתאריך אינם ניתנים לערעור כיוון שהם רשומים ע"ג הדו"ח, ושאר העובדות מתועדות בתמונות עם תאריך ושעה מוטבעים, השאלה שלי היא כזו, האם בשעה שמרכז הקניות סגר את שעריו, יש עדיין תכלית לאיסור החנייה לנכים,האם זה לא דומה למצב שבו ביום כיפור ירשם דו"ח להולך רגל שחצה את הכביש שלא במעבר חצייה ?
האם יש תקדים כלשהו בפסיקה שיכול לתמוך בהגיון הסביר של אדם שעמדו לרשותו 400 מקומות חניה פנויים, ומבלי משים החנה את רכבו דווקא בחניית נכים אסורה.
יש פסיקה של המחוזי בת-א לגבי חניה בתחום תחנת אוטובוס לאחר שעות הפעילות, בית משפט השלום קבע שאין רלונטיות לשעה, האיש עירער למחוזי וזה פסק שלאור תכלית החקיקה האיש לא עבר עבירה.
אבקש לקבל חוות דעת משפטית על העניין והאם ידוע על פסיקה תקדימית נוספת שיכולה לתמוך בהגיון הסביר.
יובל שלום,
1- מקום חניית נכים נקבע מראש כאשר תוכניות הפיתוח מונחות בפני וועדות העייריה.
2- ציינת בדבריך כי "המגרש עמד כמעט ריק" - כך שקשה להבין את ההגיון להחנות דווקא בחניית נכים.
3- לעיתים במרכזי הקניות, גם ביום שישי אחה"צ ישנם בתי קפה שממשיכים לפועל.
4- לעניין האנלוגיה לביצוע עבירת תנועה ביום כיפור- דע לך שכל משתמש בדרך צריך לשמור על כללי התנועה ועצם העובדה כי משטרת ישראל לא רושמת דוחות ביום זה אינה סיבה לעבור על החוק, אגב ישנם רכבים שמורשים לנסוע וגם זו סיבה לשמור על כללי התנועה.
5- תחנת אוטובוס בשבת - האנלוגיה לא מדוייקת מאחר וביום שבת בוודאות לא יגיע אוטובוס לתחנה לעומת זאת אינך יכול להבטיח כי נכה לא יבוא למרכז הקניות למטרה כל שהיא בדיוק בזמן שאתה חניית שם.(אגב, היום חנייה בתחנת אוטובוס בשישבת מותרת על פי חוק). הרציונאל שמאחורי דבריך ברור אך מסוכן במקצת ועלול להוביל ל"מדרון תלול", כי מחר אתה תנהג ותחצה קו הפרדה רצוף בטענה שביום שישי בשעות אחה"צ יש תנועה דלילה ובקטע הדרך הספציפי אין תנועה כלל וכיוצ"ב.
6 -בכל זאת, פנית לקבלת עזרה? אינני מכיר תקדים בנושא ספציפי זה.
המלצתי לנסות לבקש את המרת הדו"ח באזהרה אם הינך עומד בתנאים.(10 שנות וותק, 5 שנים ללא עבירות תנועה, והדיה בביצוע העבירה תוך הבעת חרטה).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
לעו"ד ויגלר שלום
תודה על תשובתך, בעניין המרת הדו"ח באזהרה, אני אכן עומד בכל התנאים שציינת, הדו"ח ניתן ע"י פקח עירוני, האם גם כאן ניתן לבקש המרה או שרק בדוחות משטרה.
המצב כעת הוא שגשתי בקשה לאפשר לי להגיש נימוקי הגנה בכתב והבקשה אושרה,כיצד אתה ממליץ לי לנהוג כעת ועל מה לשים את הדגש,
ועוד משהו, מה צריכה להיות הכותרת של המסמך שאני מגיש (סיכומים, עיקרי טעון.....)
יובל שלום,
1 - אין המרה באזהרה בדוחות עירייה.
2 - "כפירה מפורטת ו/או מענה בכתב לכתב האישום".(לרבות טענות מקדמיות).
3- המלצתי לא להסתפק בהעלאת טענות בכתב כי חסרונן שאין לך מענה לטענות נוספות שתעלה התובעת העירונית כמו גם שאלות שיכולות לנבוע מבית המשפט עצמו. פשוט תגיע למשפט....
בהצלחה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לעו"ד ויגלר
אני כנראה לא הבנתי משהו, ההליך התנהל כך: הוזמנתי למשפט, הודיתי שחניתי במקום אבל העליתי שתי טענות שקשורות לנסיבות שבהן נעברה העבירה, השופטת קבעה לתזכורת פנימית, בינתיים הגשתי בקשה לאפשר לי לנמק בכתב את טענות ההגנה שלי, וזאת כיוון שבמהלך הדיון עצמו השופטת הייתה קצרת רוח ולא איפשרה לי להרחיב, הבקשה אושרה ובצידה שוב תזכורת פנימית ל 30 יום. עד כאן ההתנהלות.
מה אמור לקרות כעת אחרי שאגיש את טיעוניי בכתב, האם אוזמן שוב לבית המשפט ? אודה לך אם תפרט את ההליך הצפוי, זה מאוד יעזור לי להתכונן.
יובל שלום,
אם הודית בביצוע העבירה בית המשפט יכול להרשיעך ללא כל עדות. מאחר וביקשת לטעון יש לראות בכך את "סיכומי הגנתך". לאחר מכן בית המשפט יתן "הכרעת דין" בו יחליט אם אתה אשם בביצוע העבירה או שמא זכאי? לאחר מכן יעבור המשפט לשלב הטיעונים לעונש, ראשית התביעה ולאחריה אתה ובסוף גזר הדין, קרי העונש. אם מדובר ב"תזכורת פנימית" אתה לא חייב להגיע אך כדי שלא תשפט בהיעדרך הייתי ממליץ לברר עם מזכירות ביהמ"ש בטרם מועד הדיון.
לא אוכל לפרט יותר מכך.....
בהצלחה,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר