בבואי לאסוף את ביתי מהמעון התכוננתי לחנות את הרכב. רכבים חנו מצד ימין שלי (אדוםן לבן אך חונים שם באופן קבוע)והיה מקום לכניסה לרמפה וממנה לחניית המעון אחריהם , אותתי ימינה והתחלתי לסטות ימינה כאשר רוכב אופנוע עקף אותי מימין ופגע בי מספר פגיעות בדלתות הימניות של הרכב ובכנף (כך מעידים הסימנים וכן הרעש). הוא איבד שיווי משקל, מעד, קם ונסע על האופנוע=ברח. מיד הודעתי למשטרה אך לא היה לי מספר של הקטנוע, אמרו לי ללכת לתחנה ולמלא דו"ח. עדה הספיקה לראות מספר הקטנוע ושם החברה שהיה רשום על הארגז.
האם כדאי לנסות להסתדר איתו כל הפגיעות? לפנות למשטרה? יש סיכוי שאני אצא מזה אשמה?
שלומית שלום,
1 - את יכולה לנסות לקבל פיצוי בגין הפגיעות ברכבך ע״י פנייה ישירה למזיק(רוכב הקטנוע).
2- אם היו בתאונה נפעי גוף (ברכבך או בקטנוע שנפגע) עליך לדווח למשטרה.
3 - ברגע שיוודע למשטרה תפתח חקירה. תדרשי לתת עדות לתאר את אופן קרות התאונה וכן גם הנהג שעזב את מקום התאונה. בסופה של חקירה יש אכן סיכוי שימצא שאת זו שאשמה בקרות התאונה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד,
דורון ויגלר, עו״ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
הוא עקף אותי מימין, אני אותתי, יש לי עדים שראו הכל. הוא גם ברח בנוסף לכל
שלומית שלום,
אני ממש נזהרתי בלשוני וחלילה לא קבעתי שאת אשמה.
מה שציינתי הוא שחוקר תאונות דרכים יכול לקבוע אשמה על סמך כל מיני נתונים שזה לא המקום לפרט.
זאת חוות דעתי המקצועית ורווית ניסיון.
רק כדי לתת לך דוגמא החוקר יכול לשאול אותך:״האם ראית את רוכב הקטנוע לפני שהסתת את ההגה ימינה?״
תנסי לחשוב על תשובה ותביני לאן חקירה יכולה להוביל......
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד,
דורון ויגלר, עו״ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר