אני וחברתי היינו ברכב כאשר חברה שלי עצרה לי לייד הבית ברחוב חד סיטרי (חשוב לציין שמיקום הבית הוא בשכונה שקטה) היינו עם אורות "מצוקה". הגיע רכב מאחורנו ורצה לעבור וחברה שלי זזה עם הרכב כדי שהוא יוכל לעבור, לפתע הנהג עצר לידנו (במקביל) ושאל אם יש בעיה עם הרכב אמרנו לו שהכל בסדר הוא ביקש שנזוז מהמקום שאלנו אם יש לו תעודת שוטר והוא אמר שלא אז לא התייחסנו. (גם ככה היינו שם בידיוק 2 דק' ע"מ להיפרד) הרכב עצר מלפנינו תוך כדי שהוא גם עצר "באמצע הכביש" הנהג ירד כדי לצלם את מספר הרכב חברה שלי נבהלה והתחילה לזוז עם הרכב פחדתי שהיא תפגע באחד הרכבים ויצאתי מהרכב כדי להסתיר את מספר הרישוי של הרכב, והוא בתגובה אמר לנו "מה קרה עכשיו אתן כבר לא גיבורות גדולות" חברה שלי יצאה מהרכב ומתוך אינסטקיט לקחה לו את הפלאפון מהיד בתגובה הוא עיקם לה חזק את היד ואיים עלייה שלא תעיז לקחת משהו שלא שלה (חברה שלי פחדה מאחר והיא דתייה ושומרת נגיעה) וצרחה שלא יגע בה. אני בתגובה לקחתי את הנייד שלי וצילמתי את מספר הרכב שלו ואת הרכב שלו שחוסם גם את התנועה ואמרתי לו שעכשיו גם לי יש את התמונות של הרכב שלו והוא ענה לי בתגובה ההבדל בינינו שאני שוטר במשטרת פ"ת ואת לא.
רציתי בבקשה לדעת האם זה התנהלות תקינה של שוטר והאם יש לו מה לעשות עם זה?
רעות שלום,
1- באופן כללי כל אזרח יכול לצלם רכב מבצע עבירה ולהתלונן על כך במשטרה.
2- הבעיה בסיפור שלך היא הניסיון לקחת את הטלפון מידי האדם(שלא הציג עצמו כנדרש כשוטר).
3- במידה ואכן הוא צילם את הרכב יתכן כי תפתח חקירה.(עפ״י רוב המשטרה סוגרת תלונות מעיין אלו מחוסר עניין לציבור).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד,
דורון ויגלר, עו״ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר