דורון שלום,
קיבלתי היום דו"ח על שימוש בנייד לאחר ששוטר ראה שאני מחזיקה ביד את הפלאפון. כשהשוטר עצר אותי הראתי לו שאני משתמשת בדיבורית ורק הצצתי בפלאפון. לא עניין אותו ורשם לי דו"ח על 1000 ש"ח. מה אפשר לעשות נגד זה? אם בכלל אפשר..
בברכה,
שירן
שירן שלום,
העבירה המוגדרת בתקנה 28(ב) לתקנות התעבורה הינה רחבה וכוללת בתוכה כל "שימוש" בנייד.
בכל מקרה לא הבנתי את המשפט "הראתי לו שאני משתמשת בדיבורית"? האם את מתכוונת באופן כללי או שבפועל הראת לו שהשיחה מתנהלת בעת שעצר אותך באמצעות הדיבורית? והאם את מתכוונת לדיבורית קבועה ברכב או שמא לדיבורית המותקנת כחלק אינטגראלי מהנייד?
אני מציע לך לקרוא את התקנה ולפי ההגדרה שם להחליט אם ביצעת עבירה או לא?
אם תגיעי למסקנה כי על פי הנסיבות לא בוצעה העבירה (אלא לכל היותר עבירה אחרת של אי אחיזת ההגה בשתי ידיים) יש לך זכות לבקש את ביטול הדו"ח תוך 30 ימים מקבלתו.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
ובחוסר מזלי, זה היה בדיוק שהשוטר הסתכל לכיווני.. כך שלפי הנוסח היבש של התקנה עברתי על החוק, לא?
הראתי לו שאני משתמשת בדיבורית - הראתי לו שיש לי דיבורית תקינה ועובדת ברכב, זאת אומרת, שלא החזקתי את הטלפון על מנת לדבר..
יש משהו שניתן לעשות?
שירן שוב שלום,
הבנתי כעת את כוונתך לעניין הדיבורית, אך לצערי היסודות של העבירה מתקיימים.
בנסיבות כאלו העצה שלי תהיה דווקא לנסות לבקש את המרת הדו"ח באזהרה אך עליך לעמוד בתנאים הבאים: 10 שנות וותק, ללא עבירות ב-5 השנים האחרונות וכמובן להודות בביצוע העבירה תוך הבעת חרטה.
באם את עומדת בקריטריונים תכתבי בקשה ותמעני אותה למפנ"א[מרכז פניות הנהגים הארצי של משטרת ישראל כתובת: ת.ד. 120 פתח – תקווה, מיקוד 49100].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר