שלום וברכה הוריי גרים ברחוב בו הנסיעה היא דו צדדית מאז ומתמיד . לפני כששה חודשים החליטה עיריית העיר להסב את הרחוב לנסיעה חד צדדית רק בימי שישי בין השעות 08:00 ל15:00 משום קיום שוק בעיר .
בשישי האחרון נסעתי להוריי ומכוחו של הרגל פניתי ימינה לכיוון הרחוב של הוריי בו בכניסה אסורה ובכך עברתי על תמרור האומר שהפנייה ימינה אסורה .
מיד עם פנייתי שמתי לב שוב לתמרור האין כניסה ובסופו של דבר עדיין לא נכנסתי לרחוב אך למזלי הרע כבר עצרה אותי שם שוטרת שנתנה לי דוח על אין כניסה 500 ש"ח ו 6 נקודות למרות שבפועל התמרור שעליו עברתי הוא אסורה הפנייה ימינה שזה אומר 250 ש"ח ללא נקודות . לא הסכמתי לחתום על הדוח משום שחלקתי על דעתה ומה שנרשם בדוח היה שיקרי אך היא איימה עלי שאם לא אחתום היא תאלץ לעצור אותי אז לא הייתה לי ברירה . הדבר היחיד שהיא עשתה לטובתי בדוח וזה מכיוון וראתה אותי מצלם את המקום בו עצרה אותי היא רשמה בדוח את המיקום בו ניתן הדוח והמיקום הינו לפניי התמרור בידיוק כפי שטענתי .
האם אני יכול להמיר את הדוח לדוח הנכון ??
מה עלי לעשות בהתחשב בעובדה שאני נכנס לרחוב הזה יום יום וכמה פעמים ולפעמים כוחו של הרגל חזק מאיתנו .
כל הדיירים ברחוב כבר קיבלו דוח מסכנים . משטרת העיר שלנו עשתה קופה יפה על תושבי הרחוב שלא בצדק .
אודה לתשובתכם המהירה
סיגל שלום,
יש באפשרותך לכתוב מכתב למפנ"א -[מרכז פניות הנהגים הארצי של משטרת ישראל, כתובת: ת.ד. 120 פ"ת מיקוד 49100 ], לפרט את השתלשלות העניינים ובצירוף תמונה של התמרור המורה על איסור פנייה ימינה וצילום הצומת בו אין תמרורי "הכניסה אסורה" ולבקש את ביטול הדו"ח או לחילופין את המרתו בדו"ח מתאים לנסיבות.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר