אני עומד למשפט על תאונה שעשיתי לפני שנה
אני רוצה לראות את תיק התאונה ואת מה שחוקר התאונות כתב כשתיחקר אותי ואת שאר האנשים המעורבים בתאונה
אני מניח שתיק תיאור האירוע , כמו כן כתב האישום וכל שאר הפרטים נמצאים בידי בית המשפט שאליו זומנתי
האם וכיצד אני יכול לדרוש לראות את המסמכים ולהצליב איתם את המידע שלי כמובן לפני המשפט , גם בשביל שאדע אם נכתב משהו לא נכון בעדויות האחרות או בעדות שלי וכך גם אדע "לאן נושבת הרוח" לגבי העונש שאני אמור לקבל
תודה!
יונתן שלום,
כל חומר הראיות נמצא במשטרה ולא בבית המשפט.
עליך לפנות ללשכת תביעות תעבורה הקרובה למקום בו נעברה העבירה ולבקש לצלם את חומר הראיות.
לעניין העונש הצפוי? אני נשאל על כך רבות, תשובתי היא כי הענישה היא אינדוודואלית תלוית נסיבות המעשה ונסיבותיו של העושה (לדוגמא: נהג חדש או נהג וותיק? מיעוט עבירות תעבורה או ריבוי עבירות תעבורה במרשם? ועוד).
כמו כן, דע לך שיש כתבי אישום בתיקי תאונות דרכים המכילים סעיפי אישום הקובעים כענישה "פסילת מינימום".
לכל להבהרה או ייעוץ ספציפי אתה יכול לפנות אלי ישירות [משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר