היי לכולם...
לפני כ 11 שנה נפסלתי ל 3 חדשים שלילת רשיון ( קצת מעל המותר).
הרשיון הופקד...
לאחר מכן עברתי להתגורר בארה"ב ועשיתי שם רשיון נהיגה ( בשנת 2001) .
לפני חצי שנה חזרתי לישראל כתושב חוזר ורציתי להמיר את רשיון הנהיגה הניו-יורקי לישראלי מכיוון שפג תוקפו של רשיון הנהיגה הישראלי שלי ב-2003.
נאמר לי שאם היה לי בעבר שלילה איני יכול להמיר את רשיון הנהיגה האמריקאי לישראלי...
חיפשתי בכל חוקי התעבורה , במשרד התחבורה , בזכויות תושב חוזר ובגוגל ולא מצאתי שום הוראה לאי יכולתי לממש את זכותי להמרת הרשיון . זה אבסורד שלנהוג אני יכול במשך שנה מיום חזרתי עם הרשיון האמריקאי שלי.
אנא עזרו לי להבין את החוק .....ASAP
שמואל שלום,
אכן על פי הידוע לי אין הוראה כזו בדין.
המלצתי לגשת שוב למשרד הרישוי ולבקש לקבל את המקור (הביסוס) החוקי לקביעה.
בנוסף הייתי בודק שוב את עניין ההפקדה של הרישיון בעבר(היכן הפקדת? ע"י איזה רשות נפסלת? ביהמ"ש/רשות הרישוי?).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה על תשובתך המהירה .
כמו שציינתי, נשפטתי לא בפניי ולכן כשחזרתי לישראל ביקשתי בקשה לחישוב תקופת הפסילה לביהמש שבו נשפטתי... השופט בהחלטתו חישב את תקופת הפסילה מיום גזר הדין .....
תודה מראש אם תוכל להוסיף משהוא מנסיונך וידיעתך
שמואל שלום,
להערכתי החלטת שופט התעבורה לא הוצגה בפני פקידת הרישוי ולכן היא ראתה במסוף את הפסילה (שלכאורה לא רוצתה).
בכל מקרה אחר בו הערכתי מוטעית, כמו שציינתי בתשובתי הקודמת הוראת הנוהל/התקנה אינה ידועה לי כלל.
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
הבאתי לפקידת הרישוי ביד את החלטת השופט ואעפ"י כן היא טענה שאם היתה שלילה בעבר לא אוכל להמיר את הרשיון.
הדבר היחידי שראיתי זה שרשיון נהיגה יחודש לאחר מבחן תיאוריה ומעשי לנהגים עם עבירות קשות או אם "צברו יותר משלוש עבירות תנועה קשות ( יש רשימה-שאני לא נמנה עליה) בשלוש\חמש השנים ..." אך לא היו לי יותר מ 2 עבירות "פשוטות" ב 15 השנים האחרונות ואפילו נקודות המחייבות קורס נהיגה מונעת .
במקרה שבמשרד הרישוי יתעקשו האם יהיה ניתן לערער על כך ?
רוב תודות ....
ושבת שלום
כן, ניתן להגיש עתירה מנהלית בבית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים. (כרוך בכך: תשלום אגרה[1854 ש"ח], תשלום ערבון במזכירות ביהמ"ש[בין 10000 ש"ח ל-25000 ש"ח] ושכ"ט עו"ד). אם זה שווה את העלויות אתה תחליט?
בהצלחה,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר