חניתי בחנית נכים במגרש השייך לעירית רעננה . הדבר נעשה בתום לב ועל כך אני מצרה. כתבתי מכתב לרשות החניה בו הבעתי את צערי על כך והדגשתי כי הדבר נעשה לחלוטין בתום לב וללא כוונת זדון. ציינתי גם כי ברשותי רשיון כבר 35 שנה, אני נהגת מנוסה ובמשך כל השנים הללו לא קיבלתי דוח"ות חניה ולא בצעתי עברות תנועה! ביקשתי להמיר את קנס 1000 השקלים באזהרה ובקשתי נידחתה על הסף ע"י התובע העירוני, בטענה שעל פי הנחיות היועץ המשפטי לממשלה, שמכוחן הוא פועל, יבוטלו דוח"ות חניה רק בעילות ספורות ומצומצמות בלבד ובמקרה חרום של ממש.אוסיף גם שמגרש החניה, ובכלל זאת כל חניות הנכים שליד היו ריקות גם כשחניתי וגם כשחזרתי למכונית כעבור כחצי שעה.האם , לאור "גליון ההתנהגות" הנקי שלי מזה 35 שנה ולאור העובדה שהבעתי את צערי הכן על ביצוע העבירה לא היה מקום להפעלת שיקול דעת ולהמרת הקנס באזהרה?(אגב, ציון הכתובת בו בוצעה העבירה שגוי אך איני מכחישה את ביצועה ולכן לא ציינתי זאת בבקשתי). תודה.
תודה.
קארין שלום,
עפ"י הידוע לי העירייה שלא כמשטרה אינה ממירה דו"ח באזהרה. יוצא איפוא שבפניה לעירייה יש לבקש את ביטול הדו"ח(נקרא בשפתם ערעור) ו/או בקשה להישפט-שבשתי הבקשות הללו למעשה כופרים בביצוע העבירה או טוענים להגנה/פטור בחוק.
במקרה שלך את כבר הודית בביצוע העבירה, כמו כן על פי תיאור העובדות, לדעבוני לא מצאתי את קיומה של אחת מן העילות הקבועות בחוק, אי שימת לב אינה פוטרת.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר