אני זקוק לחידוש רישיון משום שלא חידשתי אותו כמה שנים. כשבתי למ. הרישוי שלחו אותי לוועדה רפואית, וזו דנה בענייני כשנה והחליטה לאשר לי לנהוג. אולם אז הוגיע לי הפקידה כי יש לי עיכוב בגין תיק הוצל"פ. פניתי לראש ההוצל"פ והוא ב"ה הסיר את העיכוב. השאלות:
א- האם אני אחראי להעביר את החלטת ראש ההוצל"פ למ. הרישוי (ההלטח אינה בידי היות שקבלתי את ההחלטה רק בטלפון, האם אני חייב לקחת את ההחלטה פיזית למ. הרישוי). ב- אני אני זכאי (וזקוק) לקבל פטור משיעורי נהיגה בהיתי נהג משנת 77
ישראל שלום,
1-עפ"י הידוע לי רשם ההוצל"פ (ע"י המזכירות) משדר את ההחלטה למחשבי רשות הרישוי. אך על מנת להיות בטוח אתה באמת יכול לגשת ולקבל את ההחלטה בכתב ולמוסרה לרשות הרישוי.
2-לעניין דרישות משרד הרישוי יש חשיבות לתקופה בה לא הותלה רישונך (המידה ואינך צריך לבצע שיעורי נהיגה, פקידת הרישוי רושמת על גבי הטופס הירוק-[רש"ל 18] כי לנהג יש פטור משיעורי נהיגה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר