שלום רב,
אני בן 24 עם מעל 6 שנים רשיון לרכב ומעל לשנה על קטנוע.
לפני כחודש נסעתי ברחוב קיבוץ גלויות במהירות של 73 קמ"ש כשבמקום היה מותר לנסוע על 50 קמ"ש. שוטר עצר אותי והתכוון לתת לי דו"ח של 750 ש"ח ו8 נק'. לאחר שביקשתי ממנו החליט לוותר לי ולתת לי קנס של 250 ש"ח ללא נק'. כשהתחיל לרשום את הדו"ח התחיל לרדת גשם חזק במשך מס' דק', דבר שמנע ממנו לרשום לי את הדו"ח והוא אמר שהוא ישלח לי את זה לבית...
היום קיבלתי את הדו"ח ולמרות שאמר שיוותר לי ויתן לי 250 ש"ח ללא נק', הקנס שקיבלתי עומד על 750 ש"ח ו8 נק'..
שאלתי היא, האם אפשר לעשות משהו בנידון?
האם אפשר בכלל לבקש שימירו לי את הדו"ח באזהרה?
תודה רבה.
דניאל שלום,
1- עפ"י העובדות שפרטת אכן הקנס צריך להיות 750 ש"ח +8 נק'.
2-אינך עומד בקריטריונים להמרת הדו"ח באזהרה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
יש לי 6 שנים וותק של רישיון ללא עבירת תנועה.
האם בכל זאת לבקש המרה לאזהרה?
ואם לא, האם אני יכול לטעון שהוא הסכים לתת לי קנס של 250 ש"ח ללא נק'?
דניאל שלום,
1-לבקש אפשר שה פשוט יידחה על הסף.
2-לטעון אפשר, נאמר שהנייר סופג הכל. אך לגופו של עניין תצטרך להוכיח זאת ויהיה לך קשה עד בלתי אפשרי לעשות זאת. בנוסף, החריגה מהמהירות היא במספר קמ"ש כזה המתאים לאישום שקבלת בדואר.
3-יש לך גם אופציה של בקשה להישפט (עליך לעשות זאת תוך 90 ימים), על כל הכרוך בכך.
בהצלחה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
במה כרוך בקשה להישפט? האם שווה לקחת את הסיכון במקרה שכזה?
דניאל שלום,
זכותו של כל נאשם(נהג) לקבל את יומו בבית המשפט ושישמעו טענותיו לחפותו.
אלא מה? שאת עניין החפות צריך להוכיח, אמנם הנטל הוא מלכתחילה על המשטרה אבל לאחר מכן הוא יעבור לשכמך. בקיצור אם אתה לא ממש בקיא ברזי מכשירי האכיפה האלקטרוניים של המשטרה ותורשע אתה צפוי לקנס גבוה יותר על פי הקבוע בסיפא של ס' 230 לחוק סדר הדין הפלילי.
לסיכום - תערוך שיקול של עלות מול תועלת ותחליט.
בהצלחה,
דורון ויגלר, עו"ד
שכחתי להוסיף שני דברים-
א. הוא תפס אותי עם רובה לייזר והבנתי שצריך להוריד 5 קמ"ש מהמהירות שרשום על הרובה לייזר. אני ראיתי שהיה רשום 73 על המד, אם הוא היה מוריד 5 קמ"ש כמתבקש הקנס בכל אופן היה צריך להיות 250 ש"ח וללא נקודות.
ב. מלפניי נסעה על קטנוע(לא משטרתי) שוטרת(לפחות על פי המעיל שלבשה) אשר נסעה במהירות גדולה ממני בהרבה, האם לא יכול להיות שהמד הראה את המהירות שלה ולא שלי?
דניאל שלום,
1- אכן, על פי ההנחיות יש להוריד 5 קמ"ש מהמהירות בה ננעל המכשיר. אם ראית 73 על צג המכשיר וגם בדו"ח נרשם 73 קמ"ש, יש באמת פגם בדו"ח, צריך לבדוק את חומר הראיות יתכן ויש דברים לחיזוק טענתך.
2- הכל יכול להיות, אלא ששוב עליך להוכיח זאת...ועוד פעם אדגיש כי יתכן ובחומר הראיות יש חיזוק לגירסתך.
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
האם אפשר ליצור איתך קשר טלפונית או להיפגש עימך על מנת להתייעץ איתך?
דניאל שלום,
משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריה של עורכי דין לתעבורה או לחילופין הקש את שמי בגוגל ותגיע לפרטי משרדי.
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר